miercuri , 23 iunie 2021 11:44 am
Iasi booked.net
-1°C

Povestea ultrașului român care a uimit Anglia. „Superman” a fost șef de galerie, acum este erou peste hotare

Cristian Dumitrescu, ieșeanul care a devenit peste noapte erou în Anglia, după ce a salvat un bărbat dintr-o casă cuprinsă de un incendiu, a vorbit pentru prima dată în presa din România după ce a devenit celebru pentru fapta sa.

Fost lider de galerie la Poli Iași, Dumitrescu lucrează ca taximetrist în Exeter și, după gestul curajos din această săptămână, a apărut pe prima pagină a ziarelor din Marea Britanie, după cum scria și Digi24, zilele trecute.

Fanul echipei din Copou a povestit întreaga operațiune, de la momentul în care a ajuns întâmplător să vadă fumul care ieșea din casa englezului care nu se putea deplasa de unul singur și care ar fi fost condamnat la moarte, dacă nu ar fi fost el. Tot Cristian Dumitrescu i-a acordat și primul ajutor, înainte ca pompierii să ajungă la locul incendiului.

La rândul său, românul a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău din cauza fumului inhalat. Acolo s-a reîntâlnit cu bărbatul pe care l-a salvat din flăcări, iar revederea a fost una emoționantă: cu lacrimi în ochi, englezul i-a mulțumit și l-a numit „eroul său”. De altfel, presa din Anglia l-a supranumit „Superman”.

„Aveam client în maşină, o doamnă, mergeam spre gară, iar pe drum am văzut că iese fum dintr-o casă. Parcă Dumnezeu m-a trimis acolo. De obicei făceam dreapta, pe o altă străduţă, acum am mers tot înainte. Am oprit maşina în mijlocul străzii, i-am spus clientei să mă aştepte, că merg să văd ce se întâmplă acolo. M-am apropiat şi am văzut că ieşeau deja flăcări. Am strigat dacă este cineva înăuntru şi am auzit strigăte de ajutor: ‘Help, help!’ Atunci am spart uşa şi am intrat. Era un bărbat de vreo 120 de kilograme, i-am spus să mă urmeze, dar nu putea să meargă, am înţeles după aceea că avea probleme la picioare. Atunci m-am băgat sub el, l-am luat în spinare şi l-am tras afară”, rememorează Cristian Dumitrescu, potrivit ProSport.

Continuarea aici

 

Recomandări

Un bărbat cu arsuri grave a fost transportat cu avionul SMURD la Iași

Seara trecută, SMURD București a transferat de la Craiova, cu avionul SMURD, un bărbat de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *