luni , 17 ianuarie 2022 1:55 am
Iasi booked.net
-1°C

Posturi scoase la concurs la Primăria Municipiului Iași

În această perioadă Primăria Municipiului Iași organizează mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi necesare atât pentru buna funcționare a municipalității, cât și pentru modernizarea și adaptarea activității acesteia la provocările generate de necesitățile actuale de dezvoltare a orașului.

Toate aceste concursuri sunt organizate atât cu respectarea riguroasă a legii, cât și în spiritul transparenței și al încurajării participării unui număr cât mai mare de candidați valoroși.

În acest context, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași și cei ai Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) au avut în cursul săptămânii trecute o serie de consultări în legătură cu procedura de organizare a concursului de ocupare a postului de director executiv al Direcției de Transformare Digitală și Implementare Smart City.

Corespondența dintre cele două instituții a relevat diferențe de interpretare în ceea ce privește condițiile de studii prevăzute în fișa postului respectiv. Din punctul de vedere al municipalității, ANFP a adoptat o interpretare subiectivă a condițiilor de studiu și, în loc să observe că au fost solicitate „studii de inginerie mecanică sau inginerie industrială”, condiții suficiente și permisive, a tratat procedura ca și cum ar fi fost vorba de „inginerie mecanică și inginerie industrială”.

În urma acestei interpretări vădit subiective, Primăria Municipiului Iași a comunicat ANFP decizia de a renunța la organizarea acestui concurs. Procedura va fi reluată în perioada următoare. Conducerea municipalității face apel la cât mai mulți ingineri și specialiști IT cu experiență în proiecte smart să se înscrie la concurs, astfel încât să fie creată o echipă care să modernizeze administrația locală. „Constat cu tristețe că, în loc să răspundă invitației noastre la dialog și colaborare, doamna deputat Cosette Chichirău folosește funcționari publici numiți de alianța USR-PLUS pentru a șicana și ataca administrații publice conduse de membri PNL. Din păcate, aceasta pare o practică mai extinsă și, tocmai fiindcă sunt conștient de ea, o asigur pe doamna deputat că sunt foarte atent la ceea ce se întâmplă în Primăria Municipiului Iași. Dincolo de aceasta, o aștept în continuare pe doamna deputat să muncim împreună pentru Iași și nu să căutăm motive de gâlceavă politică inutilă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În altă ordine de idei, în această perioadă vor fi scoase la concurs nu mai puțin de șapte posturi la Direcția Tehnică și Servicii Comunitare, respectiv cinci posturi de ingineri și două posturi pentru specialiști în design urban.

Toate detaliile despre aceste concursuri vor fi publicate în perioada următoare pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, www.primaria-iasi.ro, secțiunea „Concursuri”, precum și în mass-media, conform unui comunicat trimis redacției.

Primăria Municipiului Iași are o organigramă formată din 833 de posturi, din care sunt ocupate în prezent doar 611.

Recomandări

­­­­­­Eveniment internațional dedicat problematicii protecției consumatorilor

În cursul zilei de vineri, 10 decembrie 2021, la sediul Primăriei Municipiului Iași a avut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *