joi , 15 noiembrie 2018
Iasi booked.net
-1°C
Foto: Adevărul

Polițistul vasluian care a împușcat în cap un șofer fugar a fost reținut

Poliţistul din Vaslui, care în luna martie a împuşcat în cap un șofer, a fost reţinut pentru 24 ore de procurorii Parchetului General.

El este cercetat pentru omor calificat şi riscă ani grei după gratii. Incidentul şocant s-a petrecut în urmă cu şapte luni, într-un cartier din zona industrială a municipiului Vaslui.

Poliţistul avea informaţii despre un şofer de 26 de ani că circulă fără permis şi l-a urmărit în trafic. Când şoferul a oprit pe dreapta, omul legii avea pistolul în mână şi l-a pus pe tânăr la pământ. A urmat o altercaţie, iar arma s-ar fi descărcat accidental în capul victimei. La audieri, poliţistul a declarat că nu fusese instruit cum să folosească pistolul, lucru infirmat de şefii lui.

Victima, Adrian Munteanu, era nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu şi avea antecedente infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, dreptul de a conduce fiindu-i suspendat. Iulian Munteanu şi-a pierdut funcţia, fiind arestat pentru o vreme pentru fapte de corupţie, printre denunţătorii săi fiind agentul Mihai Vizitiu.

Pe baza probelor şi mărturiilor adunate la dosar, Procurorii Parchetului General au schimbat încadrarea faptei, din ucidere din culpă în omor calificat.

Agentul Mihai Vizitiu urmează a fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

 

Sursa: Știrile Pro TV

Recomandări

Borcea, eliberat pentru o cauțiune de două milioane de lei

Fostul finanţator al clubului Dinamo Cristian Borcea a fost audiat mai multe ore de procurorii DIICOT, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *