Polițistul-psiholog, suspect în dosarul asistentei bătute până la moarte

Date:

Se strânge latul în jurul psihologului politiei de frontieră acuzat că și-a bătut soția până a omorât-o. Dupã administrarea probatoriului din dosarul întocmit pentru sãvârsirea infractiunii de violentã în familie, Mihai Enache s-a ales cu calitatea de suspect, ceea ce înseamnã cã cercetãrile nu se vor mai face de acum înainte fatã de faptã, ci îl vor viza în mod direct.

În acest caz, politistii vasluieni mai au un dosar în lucru, pentru sãvârsirea infractiunii de ucidere din culpã. Dacã rezultatele autopsiei aratã o legãturã directã de cauzalitate între loviturile încasate de asistenta Mihaela Enache si decesul ei, atunci pe sotul acesteia îl vor paste ani buni de puscãrie. Între timp s-a aflat si motivul pentru care asistenta medicalã de la SJU Vaslui s-a internat în spital, la începutul lunii decembrie, în stare deosebit de gravã. Pe 1 decembrie 2019, la primele ore ale diminetii, aceasta primise o bãtaie cruntã, care a fãcut-o sã meargã la Medicina Legalã, pentru a-si scoate certificat constatator. În dupã-amiaza aceleiasi zile, Mihaela Enache a mers în centrul orasului, unde fiul ei urma sã danseze în Ansamblul “Hora Vasluiului”, cu ocazia Zilei Nationale a României. Si-a fãcut o pozã cu el si a postat-o pe o retea de socializare, aceasta fiind de altfel, ultima ei postare. Când s-a întors acasã, asistenta a mai primit o rundã de lovituri, inclusiv cu un obiect contondent, asta pentru cã a avut îndrãzneala de a-si scoate certificat medico-legal, fapt ce l-ar fi scos din minti pe sotul acesteia. În urma acestei bãtãi, starea ei de sãnãtate s-a agravat foarte mult, iar trei zile mai târziu a intrat în comã de gradul IV. Doar aparatele au mai tinut-o în viatã pânã în ultima zi din 2019, când inima a încetat sã-i mai batã, informează vremeanouaro.

Decesul Mihaelei Enache i-au fãcut pe politistii vasluieni sã schimbe încadrarea faptelor într-unul din dosarele avute în lucru, din vãtãmare corporalã din culpã în ucidere din culpã. În celãlalt dosar, întocmit pentru sãvârsirea infractiunii de violentã în familie, oamenii legii au stabilit si un suspect, în persoana sotului femeii. “Odatã cu decesul persoanei respective, cercetãrile au fost extinse pentru ucidere din culpã. În acest moment, în dosarul respectiv se mai fac cercetãri pentru violentã în familie sub aspectul lovirii, iar în cauzã avem un suspect, un bãrbat. Asta înseamnã cã cercetãrile se fac în prezent si fatã de o persoanã, nu doar fatã de faptã. Cu privire la uciderea din culpã, în functie de rezultatele expertizelor se vor lua mãsurile legale”, ne-a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Cercetãrile pentru sãvârsirea infractiunii de violentã în familie au început dupã ce fratele asistentei a depus plângere la politie. Potrivit unor surse, acesta avea poze în telefon cu sora lui plinã de vânãtãi, ceea ce a cântãrit foarte mult în dosar. În plus, Mihaela Enache reusise, cu câteva zile înainte de a intra în comã, sã-si scoatã un certificat medico-legal prin care putea dovedi cã a fost victima bãtãilor. Documentul urma sã fie folosit în procesul de divort pe care femeia intentiona sã-l deschidã în instantã. Se pare cã tocmai curajul ei de a merge la Medicina Legalã l-a înfuriat la culme pe bãrbatul cu care trãia sub acelasi acoperis. Aflând ce intentii are, Mihai Enache a pus mâna pe un scaun si si-a bãtut crunt sotia, a doua oarã pe ziua respectivã. Asta se întâmpla chiar de Ziua Nationalã a României, pe 1 decembrie.

Bãtãile deveniserã o obisnuintã pentru asistenta medicalã. A mers la muncã, cu toate cã era afectatã fizic si psihic, le-a vorbit colegelor despre chinul prin care trece acasã. Abia pe 4 decembrie, în timp ce era acasã si simtindu-se extrem de rãu, Mihaela Enache a decis sã se interneze în spitalul în care lucra. În momentul internãrii, asistenta nu-si mai putea tine echilibrul, îi amorteau picioarele si nu mai putea sã vorbeascã clar. Dupã câteva ore a intrat în comã de gradul IV. Cu rinichii blocati, cu activitate cerebralã zero, pacienta a fost transferatã la Spitalul Parhon, apoi la Neurochirurgie Iasi, unde medicii i-au mai descoperit o problemã de sãnãtate. Aceasta avea o hemoragie puternicã, motiv pentru care medicii au bãgat-o în sala de operatii si i-au înlãturat un hematom din zona pelvinã, cel mai probabil, apãrut tot în urma bãtãilor primite. În timpul interventiei chirurgicale, Mihaelei Enache i-a fost monitorizatã activitatea cerebralã, dar fãrã niciun rezultat. În corpul femeii, doar inima îsi mai îndeplinea rolul, ceea ce i-a fãcut pe medici sã fie extrem de sceptici în privinta sanselor de supravietuire.

Pe 31 decembrie, dupã mai bine de trei sãptãmâni de comã, inima Mihaelei a obosit sã mai batã, doctorii declarându-i decesul. Asistenta medicalã a fost înmormântatã sâmbãtã, 4 ianuarie, la Cimitirul Eternitatea din Vaslui. În cele patru zile, cât trupul femeii a stat pe nãsãlie, între familia ei si familia sotului ei au fost mai multe neîntelegeri, pornind de la biserica unde aceasta trebuia depusã si terminând cu locul unde trebuia tinut praznicul de dupã înmormântare. Potrivit surselor noastre, rudele asistentei medicale au vrut sã o depunã la biserica din centrul orasului, iar praznicul sã-l organizeze la un restaurant mai spatios, pentru a participa mai multã lume. Cel care s-a împotrivit a fost sotul ei, care a optat pentru prãznicarul bisericii din Cartier. Dupã ce informatia cu praznicul tinut în prãznicarul bisericii “Sfintii Apostoli Petru si Pavel” a ajuns la urechile tuturor celor care au cunoscut-o pe Mihaela Enache, acesta a cedat si a ales un restaurant de lângã cimitir. Atmosfera de dupã înmormântare a fost una extrem de încãrcatã, martorii prezenti declarând cã pe tot timpul praznicului s-a simtit tensiunea între familia asistentei medicale si familia sotului ei. Cu totii au fãcut eforturi pentru a masca aceastã tensiune, însã fãrã rezultat. De departe, cel mai afectat de moartea Mihaelei Enache a fost fratele ei care, în mai multe rânduri, a avut nevoie de apã pentru a-si reveni. Acesta îsi pune acum toate sperantele în politistii care lucreazã la dosare si asteaptã ca cel vinovat de moartea surorii lui sã fie tras la rãspundere. Între timp, psihologul Politiei de Frontierã si-a luat o sãptãmânã de concediu medical, fiind, probabil, marcat de moartea sotiei lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

OFICIAL! Polițiștii locali vor putea aplica amenzi în zona rutieră. Legea a fost promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care oferă...

”Atenție, aterizăm!” se joacă MÂINE, 8 decembrie, la Cinema VICTORIA

Adaptare după celebra comedie franțuzească de situație “Boeing Boeing”...

Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului Național al Cărții

Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului...