marți , 18 ianuarie 2022 3:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Poliția rutieră, cu radarele la vedere: reguli mult mai blânde pentru șoferi

Deputații juriști au dat undă verde pentru interzicerea polițiștilor care „stau la pândă”. Proiectul de lege obligă, astfel, ca radarele să fie instalate doar în mașini de poliție inscripționate ca atare, urmând să fie presemnalizate cu 500-1000 de metri înainte, la fel și radarele-pistol, care nu au voie să fie la distanță mai mare de 10 metri de mașina Poliției. Mai mult, cei care au fost prinși fără ITP, nu vor mai rămâne fără talon, ci vor avea alte 15 zile la dispoziție să își facă inspecția obligatorie.

 

Reguli mult mai blânde pentru șoferi. Deputații juriști au decis să interzică polițiștii care stau la pândă cu radarele. Prin modificările operate la Codul rutier, radarele vor fi permise doar în mașini ale Poliției, inscripționate ca atare. Radarele-pistol vor fi amplasate la maximum 10 metri de mașina Poliției. În ambele cazuri, radarele, de orice tip, trebuie semnalizare cu 500-1000 de metri înainte, pe sensul de mers, scrie Libertatea.

Șoferii care primesc amendă o vor putea plăti la jumătate în următoarele 15 zile, conform deciziei deputaților din Comisia juridică.

Mai mult, și cei care au fost prinși de Poliție fără ITP la zi, vor rămâne cu talonul, dar vor fi obligați să își facă inspecția tehnică periodică în următoarele 15 zile.

Senatul a adoptat deja proiectul de lege, iar acum urmează să intre la votul final al deputaților. Cel mai probabil, în ședința de miercuri, se va da acest vot.

USR a fost singurul partid care a votat împotrivă.

Recomandări

Polițiștii rutieri ieșeni transmit recomandări conducătorilor auto

Având în vedere condițiile meteo existente, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să circule cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *