Poli Iași în Liga I – Ce urmează pentru moldoveni?

Date:

După doar doi ani de “exil” în liga secundă, Poli Iași a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc. Și n-a făcut-o oricum, ci printr-un joc excelent, care a asigurat promovarea cu patru etape înainte de încheierea play-off-ului în Liga a II-a. Planurile pentru stagiunea următoare sunt destul de mari, iar fanii moldoveni pot miza antepost, alături de un bonus superbet, pe faptul că formația lor favorită va prinde top șase.

Banii chiar rezolvă anumite probleme

Poli Iași a încheiat play-off-ul cu cinci victorii și cinci rezultate de egalitate, 20 de goluri marcate și doar opt încasate. Asta după ce în sezonul regulat pierduse trei meciuri. Un sezon întreg, de 29 de partide, cu doar trei eșecuri. Și un obiectiv atins ușor, fără complicații. Dar care a fost secretul? Potrivit președintele Consiliului Director al grupării din Copou, Cornel Șfaițer, unitatea grupului a fost rețeta succesului. “Chiar și când au fost momente mai puțin fericite, toată lumea, colegii din conducere, antrenori, jucători, angajați, a rămas pe aceeași lungime de undă pentru a atinge promovarea, pe care nu am conceput nicio secundă că o putem rata.”, a declarat oficialul lui Poli, potrivit gsp.ro.

Evident, la succesul clubului a contribuit și bugetul, cel mai mare din Liga a II-a, de două milioane de euro. În mare parte, vorbim de bani publici, astfel încât nu au existat tensiuni între conducere și autoritățile locale în privința ajutorului primit de club. Salariile și primele plătite la timp s-a tradus și în faptul că jucătorii au avut liniștea necesară să dea totul pe teren.

Obiectiv – calificarea în play-off

Odată cu promovarea în Liga I, conducerea trebuie să seteze și următorul obiectiv. Același Cornel Șfaițer a declarat că orice club serios își propune play-off-ul, indiferent că este proaspăt promovat sau nu. Iar Poli Iași face parte, categoric, dintre grupările de tradiție și cu un public pătimaș în spate. Gruparea din Copou a avut 9.000 de spectatori în tribune la duelurile cu Oțelul Galați și CSA Steaua București în play-off.

Se așteaptă și construcția unui nou stadion, dar acest lucru va mai dura câțiva ani. Până atunci, rămâne de văzut și dacă Leo Grozavu va continua pe banca lui Poli. Tehnicianul de 55 de ani a spus că dorința sa este să continue cu ieșenii, însă acest lucru nu este încă clar. Sunt și alte cluburi din Liga I care îl doresc pe fostul antrenor de la Sepsi.

Ce jucători rămân pentru sezonul următor?

Conducerea clubului a anunțat că nu va miza pe multe transferuri, iar Leo Grozavu, dacă va rămâne la echipe, se va baza, în mare, pe același lot cu care a reușit promovarea. Ceea ce nu e un pas înapoi, fiindcă lotul de jucători din liga secundă a fost generos, cu fotbaliști de valoare și cu experiență în prima divizie. Unul dintre cei mai promițători jucători de la Poli Iași este englezul Shayon Harrison (25 de ani), crescut în academia lui Tottenham. Acesta a semnat prelungirea și va juca și în stagiunea următoare.

Poli Iași i-a transferat pe fundașul Sorin Șerban, fost la FCSB, și pe portarul basarabean Dumitru Celeadnic, internațional al Republicii Moldova, cu prezență în Champions League.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a deschis noul an universitar la Extensiunea Chișinău

Marți, 3 octombrie 2023, la ora 11.30, în Aula...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează joi, 12 octombrie 2023, ora...

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la primele două concerte din luna octombrie

VINERI, 06 octombrie 2023, va avea loc la Casa de Cultură...

Studenții de la Universitatea „A.I.Cuza” vor beneficia de abonamente CTP Iasi la preț redus

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a semnat...