sâmbătă , 31 octombrie 2020 7:01 am
Iasi booked.net
-1°C

Poli Iaşi – Gaz Metan 1-0. Victorie pentru Flavius Stoican!

Poli Iaşi a trecut la limită de Gaz Metan Mediaş în primul meci disputat în Copou în acest an şi s-a apropiat la doar două puncte de ultimul loc care asigură prezenţa în play-off.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Alexandru Zaharia, în minutul 29. Acesta a reluat în plasă o minge respinsă în faţă de Pleşca, după un şut bun din stânga al lui Andrei Sin. Mihalache a fost şi el aproape de gol la ultima fază a primei părţi, dar Pleşca a intervenit salvator sub bară după o torpilă trimisă de închizătorul de conjunctură al gazdelor. Repriza secundă a fost lipsită de faze de poartă, singura ocazie notabilă fiind consemnată în minutul 77, când Chamed l-a găsit la post pe Mino, cu un şut înşelător din careu, scrie prosport.ro.

^

Alt ”11” , altă atitudine

Echipa din Copou a arătat mult schimbată în bine faţă de primul meci al anului, cel din Groapă cu Dinamo (scor 0-3), în primul rând din punctul de vedere al atitudinii jucătorilor. Şi asta a făcut diferenţa. Flavius Stoican i-a ameninţat cu banca pe cei care nu au pus osul în meciul precedent şi s-a ţinut de cuvânt. Tehnicianul a făcut mai multe schimbări în unsprezecele de start, le-a dat credit noilor veniţi Mino, Semedo şi Garros, lăsându-i în afara lotului pe Platini şi Enoh. Şi i-a ieşit.

În plus, fără Qaka şi Cioinac în faţa apărării, Stoican l-a folosit în premieră în acest sezon la închidere pe Mihalache, iar acesta a evoluat perfect. Chiar dacă nu a strălucit, Poli a controlat jocul, iar victoria elevilor lui Stoican nu poate fi pusă la îndoială.

Iaşiul şi-a făcut meciul uşor după ce a deschis scorul rapid, iar apoi a ştiut să gestioneze fără probleme avantajul minim, închizând foarte bine culoarele spre poarta lui Mino.

Învingătoare cu 1-0 în faţa Mediaşului, Poli a reintrat cu şanse reale în cursa pentru play-off, distanţa faţă de locul 6 fiind de doar două puncte. Pentru ieşeni urmează o deplasare de foc cu Viitorul, meci ce poate netezi drumul moldovenilor către o nouă prezenţă în grupa de elită a Ligii I. De cealaltă parte, Mediaşul lui Edi Iordănescu a uitat să mai câştige şi a coborât pe locul 10 în clasament.

reclama adnow

Recomandări

Eveniment pentru iubitorii de rock in Iași!

Se împlinesc 3 ani de când s-au deschis porțile singurului parc natural și de aventură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *