joi , 24 iunie 2021 3:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

Podul din Tudor Vladimirescu a fost la un pas de prăbușire

Podul Tudor Vladimirescu din municipiul Iași risca oricând să se prăbușească sub greutatea mașinilor care îl tranzitau zilnic.

Pasarela din cartierul ieșean putea să cadă oricând, imaginile groazei din Genova – Italia riscând să se repede și la Iași. Podul din Iași a fost refăcut recent, structura de rezistență a acestuia fiind consolidată integral. Podul are o vechime de peste 50 de ani și nu mai corespundea standardelor de trafic din municipiul Iași

Una dintre cele mai circulate zone din municipiul Iași putea oricând să aducă o tragedie de proporții de care nimeni nu a știut vreme îndelungată. Podul din zona cartierului Tudor Vladimirescu a fost supus în ultimele luni unei reabilitări complete, decizia fiind luată de Primăria Iași. Podul a fost construit între 1964-1965 și devenise un pericol major pentru participanții la trafic. Primarul Mihai Chirica a povestit cum s-a ajuns la o asemenea situație, potrivit bzi.ro.

„Exista un risc major de stabilitate a acestui pod. Partea de structură, de rezistență, toate cablurile, erau într-o proporție de peste 50 la sută distruse. Noi am mai pus niște rezemări în partea de jos a podului pentru a-i putea asigura o siguranță până la finalizarea lucrărilor. Perioada de garanție nu este cea neapărat conferită de constructor, de 24 luni. Garanția acestui pod trebuie să fie măcar de 100 ani de acum încolo. S-a schimbat soluția tehnică, s-a intervenit și cu o suprabetonare care să permită rezistența îndelungată a acestui pod”, a spus primarul Mihai Chirica.

 

Recomandări

Pompierii din Iași, chemați să stingă.. un grătar

Intervenție aparte pentru pompierii din Iași. Aceștia au fost chemați să intervină pentru stingerea unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *