luni , 6 decembrie 2021 9:33 pm
Iasi booked.net
-1°C

PNL nu va susține în PARLAMENT un guvern condus de Dacian CIOLOȘ

PNL nu va susține în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloș, a spus Florin Cîțu. El este de părere că USR a rupt coaliția votând moțiunea de cenzură. Dacă Cioloș nu va face altă majoritate, PNL va demara noi negocieri cu toate partidele, excluzând, însă, AUR.

„USR este parte a unei majorități alături de PSD și AUR (…). Votul pentru moțiune este unul politic și arată că o majoritate PSD, USR, AUR s-a unit în jurul unor valori, principii, obiective. Primul demers al majorității a fost sancționarea unui guvern cu rezultate foarte bune. Votul politic pentru susținerea moțiunii PSD a însemnat ruperea coaliției de guvernare rezultate după alegerile parlamentare din 2020. Votul USR a fost definitoriu în demiterea Guvernului. Astfel, răspunderea politică în fața românilor pentru demiterea guvernului revine în principal USR și în subsidiar alianței PSD, USR, AUR”, a spus Cîțu.

„Prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloș are datoria morală față de români să încerce cu adevărat să găsească sprijinul la partenerii de coaliție PSD și AUR”, a mai declarat premierul demis.

Astfel, PNL îi solicită lui Cioloș să aibă mai întâi discuții cu PSD și AUR pentru un Guvern.

Recomandări

Biroul Executiv al PNL a votat excluderea lui Ludovic ORBAN din partid

Biroul Executiv Național a decis excluderea din partid a fostului președinte al PNL, Ludovic Orban. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *