marți , 18 ianuarie 2022 4:34 pm
Iasi booked.net
-1°C

Plouă în spitalul de la Lețcani. S-au pus prosoape la uşile de acces, să nu pătrundă apa

Neregulile de la spitalul mobil de la Leţcani sunt tot mai vizibile. În loc ca situaţia să se remedieze, lucrurile merg însă în mai rău. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest şi firma turcă SDI Global nu înţeleg să repare deficienţele că spitalul să poate fi redeschis. Ba mai mult, se pare că bătaia de joc continuă. În containerele pentru care CJ Iaşi, prin fosta conducere asigurată de Maricel Popa, a plătit 10,4 milioane de euro, a ajuns să plouă. Vineri se va decide dacă spitalul va fi deschis.

S-au trecut în revista neconfirmitatile, s-au verificat saloanele de ATI. Vineri, Euronest va fi nevoit să răspundă în scris în ceea ce priveşte observaţiile făcute şi atunci se va lua o decizie, astfel dacă va fi redeschis sau nu spitalul mobil.

Având în vedere condițiile meteorologie, afară plouă de ore întregi, iar în saloanele de la spitalul mobil de la Lețcani a pătruns apa. Angajații au pus prosoape la ușile de acces pentru a intra mai multă apă. Astfel, în containerele de peste 10 milioane de euro s-au imortalizat imagini șocante.

Noi am avut astăzi o nouă întâlnire la Spitalul de la Leţcani împreună cu prefectul judeţului Iaşi, directorul de la DSP şi toţi ceilalţi implicaţi în operaţionalizarea spitalului. Din punctul de vedere al Consiliului Judeţean noi astăzi suntem pregătiţi în orice moment să asigurăm şi resursele financiare şi umane pentru că unitatea de la Leţcani să funcţioneze prin Spitalul de Boli Infecţioase. Trebuie doar să ne spună DSP, cei de la ISU şi proprietarul spitalului Euronest. Din punct de vedere tehnic sunt respectate condiţiile. Doamne fereşte să mai avem o altă tragedie acolo cu pacienţi Covid-19, aşa cum s-a mai întâmplat la Piatra Neamţ sau Matei Balş. Cele 31 de măsuri de conformare sunt în diverse etape de îndeplinire”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, potrivit BZI.

Aşteptăm ca Euronestul să ne trimită documentaţia să vedem cum stau lucrurile şi împreună cu ISU să decidem dacă se îndeplinesc condiţiile de deschidere fără riscuri a secţiei respective. Proprietarul spitalului spune că nu sunt probleme cu asigurarea de energie electrică, numai că vrem dovezi în acest sens. În legătură cu evacuarea pacienţilor în caz de incendiu nu sunt competent să mă exprim, aceasta este problema ISU. Vom începe cu câte un salon care are 6 paturi şi vom creşte în funcţie de necesităţi. Data trecută aveam planificat să deschidem 24 paturi, dar nu am avut nevoie decât de 18”, a declarat Vasile Cepoi, potrivit sursei citate.

La un burduf de legătură dintre două containere picura apă, lucru care este rezolvat uşor. Este o problemă de discontinuitate a acoperişului. Nu se infiltrează apa în saloane, a fost doar la trecerea dintre două containere”, a transmis directorul DSP Iaşi.

sursa foto: BZI

Recomandări

Spitalul de Boli Infectioase din IAȘI angajeaza personal pentru ocuparea a 39 de POSTURI

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” angajeaza personal pentru ocuparea a 39 de posturi. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *