vineri , 20 septembrie 2019 11:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ploile din ultima perioadă au afectat serios recolta de cireșe de la Comarna

Recolta de cireşe din comuna Comarna, cel mai mare producător din judeţul Iaşi, este grav afectată din cauza ploilor, localnicii estimând că nu îşi vor acoperi nici măcar cheltuielile.

Secretarul comunei Comarna, Costică Achirei, a declarat că anul acesta vor fi culese doar două tone de cireşe la hectar, spre deosebire de cele opt tone strânse în cursul anului 2018. Asta deşi proprietarii de livezi vând kilogramul de cireşe cu 5 sau 6 lei. Anul trecut, cea mai mare parte din producţie a mers spre Italia, însă anul acesta exportul este grav afectat.

“Pe teritoriul localităţii Comarna avem 400 de hectare cultivate cu cireşi. Din cauza ploilor reci din timpul polenizării, jumătate dintre flori au fost afectate. De asemenea, ploile care au căzut în ultimele zece zile au afectat încă 20% din fructe, ele fiind în curs de putrezire. Fructele crapă de la prea multă apă de ploaie, dar nu avem ce face cu natura. Ceea ce a rămas va fi cules pentru export, numai că nu va mai fi aceeaşi cantitate ca anul trecut. Dacă anul trecut plecau câte două TIR-uri pe zi, anul acesta vor pleca două TIR-uri din toată localitatea”, a spus Costică Achirei, scrie agerpres.ro

Recomandări

2019 – un an bun pentru recolta de grâu și orz

Ploile urmate de perioade însorite au făcut ca grâul şi orzul să aibă o calitate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *