duminică , 26 septembrie 2021 12:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Plaja Dunărea se redeschide în weekend pentru public. Investiția s-a ridicat la 6 milioane de euro

Plaja Dunărea se va redeschide pentru public sâmbătă, 31 iulie, după o investiţie de aproximativ 6 milioane de euro realizată de Primăria municipiului Galaţi, a anunţat, astăzi primarul Ionuţ Pucheanu.

‘Este un moment aşteptat de către gălăţeni şi mă bucur că începând de sâmbătă vom deschide Plaja Dunărea. Este locul unde gălăţenii, şi nu numai, îşi vor putea petrece timpul liber într-un mod cât se poate de plăcut, aici în oraş, unde pe lângă plaja propriu-zisă, vor putea avea acces la bazinul cu valuri, la ansamblul de tobogane, cel mai înalt având 20 de metri înălţime, sau la zona de food court. De asemenea, copiii se vor putea bucura de un bazin al lor, prevăzut cu tobogane. Sunt sigur că foarte mulţi dintre cei care obişnuiau în trecut să vină la Plaja Dunărea vor regăsi acest loc cu totul şi cu totul schimbat, la standarde moderne’, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 28 de milioane de lei (aproape 6 milioane de euro).

La Plaja Dunărea s-au executat următoarele lucrări: refacerea completă a bazinului cu valuri, construirea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi, amenajarea unei piscine pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane, construirea de tobogane cu aterizare în piscină şi tobogane cu aterizare lentă orizontală.

De asemenea, s-au amenajat trei beach baruri pe plajă şi unul în zona Aqua Park, o zonă de food court cu 11 puncte cu vânzare, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente, dotată cu scenă şi un teren pentru activităţi sportive, vestiare, duşuri.

Plaja este dotată cu sisteme de umbrire, aproximativ 600 de şezlonguri, hamace, perne puf pentru plajă, colace single şi duble. S-au amenajat 120 de locuri de parcare şi s-au înfiinţat două linii speciale de autobuz.

Suprafaţa amenajată este de 4 hectare, iar capacitatea maximă a bazei de agrement este de 3.500 de persoane. În contextul pandemiei, numărul maxim de persoane care vor avea acces la baza de agrement va fi limitat la 1.500.

Plaja va fi deschisă pentru public sâmbătă, iar orarul de funcţionare va fi de luni până duminică, între orele 9,00 şi 21,00.

Recomandări

VIDEO: Rețea pentru furt de combustibil, destructurată

Patru bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti în urma unor percheziţii la persoane care sustrăgeau …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *