luni , 21 iunie 2021 4:09 am
Iasi booked.net
-1°C

Pietonalul Ștefan cel Mare va fi extins până în luna ianuarie

Pietonalul Ștefan cel Mare va rămâne extins până la Casa Modei și pe str. I.C. Brătianu pe întreaga perioadă a Sărbătorilor de iarnă. Unele surse indică data de 12 ianuarie pentru redeschiderea traficului, informează apix.ro.

După această perioadă, același surse ne-au precizat că Primăria va decide, în funcție de reacția publică, dacă va permanentiza sau nu măsura. Amintim că despre extinderea zonei pietonale din centrul orașului se vorbește de mai mult timp la Iași, o recomandare în acest sens fiind făcută inclusiv în strategia de turism a Iașului.

Mai mult, zona pietonală extinsă ar urma, în viitor, să cuprindă tronsoane din Anastasie Panu, str. Palat și străzi secundare din centru. Sursele Apix.ro au precizat că Poliția Rutieră a dat deja aviz pentru extinderea pe etape a zonei pietonale, fără însă a fi clar la acest moment orizontul de ani.

Deocamdată, de luni, 25 noiembrie, pietonalul a fost extins până la Casa Modei și pe str. I.C. Brătianu pentru amenajarea unei zone de carusel, principala atracție fiind o roată panoramică.

Dar, unii ieșeni deja vorbesc de mutarea „bâlciului” în centru: pe lângă această roată au fost aduse și mașini-carusel care amintesc de modul în care se desfășurau unele festivaluri la Iași care au lăsat un gust amar ieșenilor.

Recomandări

Programul complet al Târgului național de ceramică tradițională „Cucuteni 5000”

Târgul național de ceramică tradițională „Cucuteni 5000” va avea loc în Parcul Copou în perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *