marți , 30 noiembrie 2021 5:45 pm
Iasi booked.net
-1°C

Pictorul Bogdan Bârleanu renunţă la titlul de cetăţean de onoare: Este alăturat de infractori

Eu am crezut că este o onorare a unei activităţi de peste 40 de ani la Iaşi, dar dacă este alăturată de infractori, mulţumesc frumos, nu servesc.”, a declarat pentru Ziarul de Iași, Bârleanu.

Pictorul Bogdan Bârleanu va renunţa la titlul de cetăţean de onoare care i-a fost oferit acum câteva luni de Primăria Iaşi. Pictorul a declarat ieri pentru Ziarul de Iaşi că s-a simţit extrem de onorat de distincţia care i-a fost acordată, dar, în lumina ultimelor evenimente, va renunţa la acest titlu. Reacţia pictorului vine după ce municipalitatea a decernat acelaşi titlu unui număr de 43 de persoane care deţin certificate de revoluţionar, unele dintre ele cu probleme de integritate sau cu foste condamnări penale.

Eu m-am simţit onorat, fiind alăturat unei mari galerii de personalităţi care au onorat, de-a lungul vremii, Iaşul: Celibidache, Beligan, Irimescu, Ştefanache, Ilisei şi alţii. Dar în momentul în care alături de aceştia apar şi infractori, eu doresc să-mi păstrez statutul meu de pictor curat în atelier. După Anul Nou, returnez cu toate mulţumirile şi cu toată durerea titlul de cetăţean de onoare care mi-a fost oferit de Primăria Iaşi. Eu am crezut că este o onorare a unei activităţi de peste 40 de ani la Iaşi, dar dacă este alăturată de infractori, mulţumesc frumos, nu servesc.”, a declarat Bogdan Bârleanu.

Pictorul a făcut unele comentarii şi în ceea ce priveşte evenimentele de acum 30 de ani, de la Revoluţie.

Adevăraţi eroi care merită toată dragostea noastră, tot respectul, sunt cei care au murit pe altarul Revoluţiei, nu oameni care au tras concluzii căpătând rente viagere şi alte beneficii.”, a mai spus Bogdan Bârleanu.

Pictorul a devenit cetăţean de onoare a Iaşului în luna septembrie 2019. Reprezentanţii Primăriei au precizat atunci că oferirea distincţiei este o încununare a întregii sale creaţii artistice şi o recunoaṣtere a contribuţiei aduse culturii ieṣene.

Acest moment de celebrare reprezintă reverenţa ieşenilor în faţa unui creator care se înscrie cu prestanţă în marea galerie de maeştri de frumos de la Iaşi.”, se arăta în raportul Primăriei, document-suport pentru acordarea titlului, decizia fiind adoptată atunci de Consiliul Local.

Decernarea a avut loc în cadrul unui eveniment festiv, intitulat „Seara Valorilor”, care s-a desfăşurat în luna octombrie, cu ocazia Sărbătorilor Iaşului.

Recomandări

VIDEO: Un bolid a luat foc în mijlocul străzii, în Copou

Motorul unui bolid de lux a luat foc în această seară în Copou. Șoferul a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *