luni , 16 decembrie 2019 1:02 am
Iasi booked.net
-1°C

Piața Națiunii scoasă la licitație pentru realizarea unei parcări subterane (VIDEO)

Întreaga esplanadă a Pieței Națiunii va fi scoasă la licitație pentru realizarea unei parcări subterane. Suprafața de teren ajunge la aproape 5.300 mp, principala entitate interesată de procedură fiind Universitatea de Medicină și Farmacie.

Primăria ar putea încasa peste 4,5 milioane euro de la concesionar pe o perioadă de minimum 25 ani. După realizării parcării, esplanada va fi reamenajată, iar partea supraterană va redeveni proprietate publică.

Acum mai bine de patru ani, într-o conferință la Primărie, UMF anunța un proiect pentru amenajarea unei parcări de 230 de locuri sub Piața Națiunii. De atunci, nu s-a mai auzit nimic despre această inițiativă, dar, vineri, 26 iulie, plenul Consiliului Local (CL) se va pronunța pentru casarea platformei betonate – ce formează practic întreaga esplanadă – și scoaterea acesteia la licitație.

Acum patru ani, UMF estima valoarea investiției pentru construirea parcării la 12 milioane euro.

După construirea parcării, UMF vrea să amenajeze și spații muzeale, săli de conferințe și o bibliotecă, cel puțin așa arăta proiectul în 2015. În acest moment, în Piața Națiunii se află grupul statuar „România Mare”, o fântână, elemente de mobilier urban și jardiniere. Piața Națiunii a fost amenajată în perioada fostului primar Constantin Simirad, conform apix.ro

Recomandări

Prefectul Marian Grigoras a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru sezonul rece

Ieri, 13 decembrie 2019 a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *