vineri , 16 aprilie 2021 2:35 pm
Iasi booked.net
-1°C

Piaţa chiriilor, lovită de pandemie

Pandemia a schimbat inclusiv anul universitar, ceea ce are impact pe piaţa chiriilor în marile centrele universitare – Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, care de ani de zile trăiesc pe piaţa chiriilor de pe urma studenţilor.

În fiecare an, lunile septembrie – octombrie, care coincid cu începerea anului universitar, se caracterizau printr-o cerere foarte mare pe piaţa chiriilor, ceea ce ducea la creşteri de 5 – 10% ale preţurilor.

Anul acesta însă, situaţia s-a schimbat radical – chiriile au scăzut cu până la 20% în funcţie de amplasament. „A dispărut cererea foarte mare de la studenţi. Au intrat pe piaţă şi foarte multe proprietăţi care erau folosite anul trecut în regim hotelier, proprietarii le-au scos pe piaţa închirierii pe termen lung, aşa că ai de unde alege. Studenţii nu se grăbesc, nu mai dau buluc ca în fiecare an. În septembrie, octombrie, toată lumea trebuia să îşi aranjeze chiria, dar acum lucrurile s-au inversat complet”, a explicat Dragoş Vîlceanu, Preşedintele Asociaţiei Brokerilor Imobiliari (ABI), la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *