miercuri , 19 ianuarie 2022 2:19 am
Iasi booked.net
-1°C
blonde smiling sister play in a garden

Petiţie pentru analize gratuite în cazul copiilor cu alergii

Părinţii copiilor cu alergii vor analize gratuite! Tratamentele şi investigaţiile sunt extrem de scumpe. Pot ajunge la 2.500 de lei pe an. Statul nu le decontează, iar mulţi părinţi fac eforturi uriaşe să şi le permită.

Ajunşi la capătul puterii, aceştia au semnat o petiţie prin care cer ajutor de la Ministerul Sănătăţii.

Alisa Melinte este una dintre miile de mămici care cer ajutorul autorităţilor. În urmă cu șase luni, a aflat că bebeluşul ei de un an suferă de alergii alimenatre multiple. Nu poate să consume produse care conţin gluten, ouă şi lactate.

Însă odată ce a aflat diagnosticul, costurile au explodat. Analizeze depăşesc 2.500 de lei pe an. Doar testul pentru intoleranţă alimentară costă 850 de lei. În cazul părinţilor cu mai mulţi copii alergici, costurile pot ajunge la mii de euro. Statul nu decontează nimic.

Produsele fără gluten sunt mult mai scumpe decât cele obişnuite. 25%-50% din bugetul familiei În unul din două cazuri, costul alimentelor speciale pentru copii consumă între 25% şi 50% din bugetul familiei

Unul din cinci părinţi s-a plâns că în grădiniţe nu se ţine cont de alergiile copiilor atunci când este alcătuit meniul. Iar personalul nu e instruit să acorde primul ajutor în caz de şoc anafilactic.

Petiţia depusă la ministerul Sănătăţii, prin care părinţii copiilor cu alergii cer decontarea analizelor alergologice, a strâns deja peste 7000 de semnături, relatează observator.ro.

Recomandări

Situația cazurilor de Covid 19 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași

Zona roșie Covid a Spitalului de Copii din Iași s-a aglomerat, după ce numărul copiilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *