marți , 7 decembrie 2021 8:42 am
Iasi booked.net
-1°C

Peste 400 de polițiștii vor asigura paza și protecția secțiilor de votare din Iași, la referendum

434 de polițiști vor asigura paza și protecția la 247 de secții de votare, dintre cele 736 ce se vor constitui pe raza județului Iași.

La data de 02.10.2018, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Iași a emis  dispoziția privind asigurarea serviciului polițienesc pentru paza și protecția secțiilor de votare în cadrul referendumului național pentru revizuirea Constituției României.

Astfel, acest serviciu se va asigura în două schimburi, cu respectarea dispozițiilor legale și procedurale în vigoare. Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

În acest context, trebuie precizat că 434 de polițiști vor asigura paza și protecția la 247 de secții de votare, dintre cele 736 ce se vor constitui pe raza județului Iași, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I. – Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Peste 260 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 06-07 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în zilele referendumului, vor acţiona, conform competenţelor, 46 de poliţişti, constituiţi în echipe operative. Cei 93 de șefi ai posturilor de poliție comunale din județul Iași vor desfășura activități în zona de competență, asigurând serviciile polițienești pentru deservirea populației.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 15 poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă o va impune.

„Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestor misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii”, arată IPJ Iași într-un comunicat de presă.

Recomandări

Autoturism cu număr fals condus de un botoşănean, oprit de polițiști

Autoturism cu număr fals condus de un botoşănean oprit de poliţiştii de frontieră  Poliţiştii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *