joi , 23 septembrie 2021 6:35 pm
Iasi booked.net
-1°C

Peste 40% din angajații DSP și-au luat concedii în plină pandemie de coronavirus

Peste 1.200 din cei 3.166 de angajaţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică din România au cerut concedii de odihnă sau medicale după începutul epidemiei de SARS-CoV-2 în ţara noastră, adică aproape 40% dintre angajații DSP-urilor din țară.

La Iași, din 108 angajați, 39 și luat concedii: 29 și-au luat concediu de odihnă și 10 concediu medical.

În cazul județului Bacău este vorba despre un total de 49 de angajați din cei 108 ai instituției. Dintre aceștia, 30 au solicitat concediu de odihnă, iar 19 concediu medical.

În județul Neamț, din 60 de angajați 19 și-au luat concediu de odihnă și 7 concediu medical.

În Botoșani, din cei 69 de angajați ai DSP, 7 și-au luat concediu de odihnă și 3 concediu medical.

În județul Suceava, din 81 de angajați, 1 și-a luat concediu de odihnă și 14 – concediu medical.

La Vaslui, din 66 de angajați ai DSP, 16 și-au luat concediu de odihnă și 9 concediu medical,

În răspunsul către deputatul Emanuel Ungureanu, Ministerul Sănătăţii spune că a fost asigurată continuitatea activităţii la nivelul instituţiei, inclusiv serviciul de permanenţă 24/7 de către 3 persoane, s-au desfăşurat toate activităţile de supraveghere şi monitorizare a îmbolnăvirilor cu COVID, s-a efectuat triajul la frontiere şi s-au monitorizat persoanele aflate în izolare sau în carantină. Ministerul mai transmite că toate concediile medicale au fost pentru afecţiuni oncologice, pentru urgenţe medicale, problemele neurologice sau internări în spitale.

„Concediile de odihnă au fost acordate în vederea rezolvării unor probleme personale, supravegherea copiilor, îngrijirea bolnavilor, deces în familie, iar cele cu o durată mai mare au fost aprobate anterior perioadei puse în discuţie”, a transmis secretarul de stat Nicolae Garofil.

Informaţiile au fost transmise de Ministerul Sănătăţii deputatului USR Emanuel Ungureanu, care a făcut o interpelare în acest sens, prin Camera Deputaţilor și au fost date publicității de ziarul Libertatea.

Recomandări

Ancheta DIICOT continuă în cazul, Beatrice Rancea

Continuă ancheta DIICOT după ce Beatrice Rancea a demisionat de la Opera Națională Iași. Aceasta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *