sâmbătă , 27 februarie 2021 6:02 am
Iasi booked.net
-1°C

Peste 4.400 de intervenţii ale pompierilor în doar 3 zile

Salvatorii au acţionat pentru stingerea a 340 de incendii, precum şi în alte 617 intervenţii, în sprijinul comunităţilor, cum ar fi deblocare de persoane sau animale, distrugere muniţie neexplodată, informează luni IGSU.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 11 accidente rutiere.

În afara intervenţiilor în cazul evenimentelor rutiere, o atenţie deosebită a fost acordată şi incendiilor care au cuprins vegetaţia uscată.

„În acest sfârşit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a 222 de astfel de incendii, care au afectat o suprafaţă de peste 390 de hectare. În astfel de cazuri, flăcările se întind cu repeziciune, iar salvatorii depun un efort considerabil pentru a limita şi lichida arderea necontrolată. Situaţia este cu atât mai delicată cu cât în apropierea câmpurilor arzânde se află locuinţe şi există pericolul de propagare a incendiilor. Pentru evitarea unor astfel de situaţii, adresăm rugămintea cetăţenilor să ţină cont de faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă”, se arată în comunicatul IGSU.

Recomandări

Licitație pentru construirea unui poligon necesar personalului ISU în Iași

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mihail Grigore Sturza al județului Iași a scos la licitație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *