miercuri , 17 iulie 2019 1:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Peste 3.000 de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor în Iași

Aleșii locali au luat în discuţie necesitatea preluării în administrarea Consiliului Local Iași a echipamentelor de colectare separată şi transport aferente Sistemului de management integrat al deşeurilor (SMID) în judeţul Iaşi.

Echipamentele respective constau în 3.390 de containere de 1.100 de litri pentru colectare separată a deşeurilor (câte 1.130 pentru plastic și metal, respectiv pentru hârtie și carton, iar 1.730 pentru sticlă) şi a 6.755 de europubele de 240 de litri. Pentru a nu compromite finalizarea şi finanţarea proiectului SMID, aceste echipamente vor fi date în folosinţă, ulterior preluării în administrare, operatorului de salubritate Salubris SA Iaşi. Valoarea totală a acestor bunuri este de 5.506.027,8 lei.

Proiectul de hotărâre supus dezbaterii Consiliului Local vine să corecteze Hotărârea Consiliului Local nr. 139 din 30 martie 2018, care prevedea ca echipamentele de colectare separată şi transport să treacă din proprietatea Unităţii Administrativ Teritoriale Judeţul Iaşi în proprietatea Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Iaşi.

Modificarea va face în aşa fel încât respectivele bunuri să fie doar în administrarea Consiliului Local Iaşi, nu şi în proprietatea Municipiului Iaşi.

Recomandări

Copii în stare gravă la spital! Unul a înghițit o sămânță de floarea soarelui, celălalt a băut lichidul din care se fac baloanele de săpun

Doi copii din Iași au fost la un pas de moarte. O fetiță de un …

One comment

  1. Paraschiv Teodora

    Felicitari pentru masura luata; aceste containere si pubele sunt extrem de importante in contextul necesitatii atingerii a minim 50% colectare selectiva pentru deseurile menajere. Acum depinde de cetateni daca vor arunca deseurile conform specificatie de pe fiecare recipient. Preturile acestor tomberoane nu sunt deloc mici atat pentru pubela: http://www.cosuri-pubele.ro/pubela-240l.html, cat si pentru containere: http://www.cosuri-pubele.ro/eurocontainer-din-plastic-1100l.html. Sa speram ca se vor mentine in conditii de utilizare optima cat mai multi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *