joi , 21 octombrie 2021 9:29 am
Iasi booked.net
-1°C

Peste 100 de mii de PERSOANE au tranzitat Aeroportul IAȘI în ultima lună de VARĂ

Aeroportul Internațional Iași se află pe un trend ascendent în ceea ce privește numărul de pasageri procesați. Potrivit datelor oficiale, luna august a fost cea mai aglomerată perioadă din an, Aeroportul Iași înregistrând un număr total de 116,390 de pasageri îmbarcați și debarcați, ceea ce reprezintă 90% din volumul de trafic din august 2019.

Comparativ cu luna august a anului 2020, când a fost raportat un număr de 61.128 de pasageri, creșterea recentă este de 90,40%, iar față de luna iulie a acestui an (89.292 pasageri), se observă un avans de 30,34 procente.

O evoluție favorabilă se observă și în ceea ce privește numărul de mișcări ale aeronavelor – în luna august a acestui an au fost 1016 decolări și aterizări pe Aeroportul Iași, cu 51,19% mai multe față de luna similară a anului precedent și cu 15,54 de procente în plus față de luna iulie a anului în curs. În perioada ianuarie-august 2021, Aeroportul Iași a fost tranzitat de 363,566 de persoane.

Cifrele de trafic sunt optimiste, semn ca situația se redresează, și le mulțumim celor care au ales Aeroportul Iași. Luna august este o perioadă de vârf în aviație, creșterea fluxului de pasageri în ultimele luni, raportat la perioada de criză de anul trecut, fiind determinată de reluarea treptată a rutelor mai vechi, venirea la Iași a două companii noi, Lufthansa și Hisky, (prin lansarea curselor directe spre Frankfurt și Dublin) și reluarea parteneriatului cu Blue Air (prin deschiderea rutei Londra-Heathrow).

Evident, evoluția traficului în sezonul estival, cu precădere în luna august, a fost favorizată și de operarea mai multor curse charter și sezoniere spre 7 destinații de vacanță în Grecia, Turcia, Cipru și Egipt, care s-au bucurat de un grad de încarcare foarte bun încă de la primele zile de operare.

Chiar dacă aceste destinații vor reveni abia în următorul sezon, cu siguranță vom compensa prin noile destinații anunțate pentru finalul acestui an – Madrid și Dublin -, precum și redeschiderea bazei permanente Blue Air, în martie 2022, atunci când vor fi inaugurate alte 5 rute directe în Europa. Mai multe destinații înseamnă mobilitate din ce în ce mai mare, iar acest lucru se va reflecta și în dezvoltarea locală.

Perspectivele de creștere a traficului ne vor plasa, în următorii ani, chiar mai sus de aeroporturile concurente din vestul țării, iar pentru a reuși acest lucru e necesar ca până în decembrie 2023 să finalizăm prima etapă din proiectul de extindere a infrastructurii, astfel încât să putem procesa anual 3,5 milioane de pasageri”, a declarat Romeo Vatră, Director General Interimar al R.A. Aeroportul Iași.

 

Recomandări

Parcare gratuită pentru cei care se vaccinează anti-Covid la Aeroportul Iași

Pentru a stimula vaccinarea împotriva Sars-Cov-2 în rândul populației, Aeroportul Internațional Iași oferă parcare gratuită, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *