vineri , 14 august 2020 7:25 am
Iasi booked.net
-1°C

Persoanele vulnerabile, protejate de efectele caniculei

Ca în fiecare an, pe durata perioadelor în care sunt înregistrate temperaturi ridicate, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), aplică o serie de măsuri specifice din domeniul asistenţei sociale destinate unor categorii de persoane defavorizate și cu risc major de îmbolnăvire.

Astfel, în concordanţă cu Planul de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei Municipiului Iaşi, aprobat de Comitetul Local de Urgenţă, acţiunile operative întreprinse de DAS sunt următoarele:

 

  1. Identificarea şi monitorizarea persoanelor defavorizate care pot fi afectate sever în perioada de avertizare meteorologică. În categoria menţionată sunt incluse persoanele vârstnice singure şi / sau nedeplasabile, persoanele cu dizabilităţi, bolnavii cronici sau cu boli incurabile, persoanele fără locuinţă / fără adăpost, persoanele asistate prin unităţile sociale aflate în subordinea direcţiei etc.

 

  1. Deschiderea de linii telefonice pentru preluarea, în regim de urgenţă, a sesizărilor venite de la ieșeni: 0332.440.647, 0232.206.344, 0332.440.648, disponibile în intervalul orar 9.00 – 16.00, zilnic, în perioada caniculară, cu avertizare de cod galben, portocaliu sau roşu, respectiv telefon 0751.114.672, în intervalul orar 16.00 – 19.00.

 

  1. Achiziţionarea unor produse necesare pentru suportarea temperaturilor extrem de ridicate: apă, fructe etc., cantităţile pentru fiecare persoană vulnerabilă urmând a fi stabilite în funcţie de propunerea DAS, prin dispoziţia primarului Municipiului Iaşi. Distribuirea către persoanele defavorizate aflate în evidenţa direcţiei se va face la domiciliul beneficiarului.

 

  1. Sprijin în achiziţionarea alimentelor de bază, în funcţie de solicitarea înregistrată prin linia telefonică de urgenţă, plata produselor fiind suportată de beneficiar.

 

  1. Deschiderea a șase puncte de prim ajutor în la Centrul de Informații pentru Cetățeni și la cele cinci centre de cartier, dotate cu aer condiționat, apă și tensiometru și care vor fi deservite de cadre medicale specializate.

 

  1. Alte măsuri stabilite în situaţii de neprevăzut, constatate de echipele direcţiei pe teren.

 

Numărul persoanelor monitorizate este de aproximativ 1.200.

 

Maimulte informații despre Planul de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei Municipiului Iaşi sunt disponibile aici: https://bit.ly/3gqZ9nu.

Recomandări

Senzori și aplicație pentru a găsi parcările libere din Iași

Senzorii prin care șoferii ieșeni vor găsi parcările libere din oraș vor fi montați în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *