luni , 19 aprilie 2021 2:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Persoanele nevaccinate anti-covid nu vor mai putea fi consultate de medicii de familie

Ministerul Sănătății îi avertizează pe medicii de familie care nu vor să ofere consultații pacienților care nu se vaccinează anto-COVID că vor fi amendați.

Anunțul a fost făcut în urma unui întreg scandal iscat pe rețelele de socializare unde un medic de familie din Călărași, a declarat că nu consultă pacienții care fac dovada vaccinării anti-COVID. Bineînțeles că reacțiile nu au întârziat să apară, oamenii fiind indignați de faptul că mediul îi constrânge, oarecum, pe pacienți.

Nu în urmă cu mult timp, un medic de familie din România a făcut o notă informativă pe pagina sa de socializare prin care își anunța pacienții pe care îi are în evidență că cei care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 nu vor mai figura în evidențele sale. În special cei care suferă de boli cronice. Asiguratii, conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului. Conform acestui articol de lege, anunț public de acum ca toate persoanele înscrise la mine care refuză vaccinarea anti-COVID, vor fi scoase de pe lista mea de medic de familie. Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienții care nu cred în recomandările pe care le fac”, a postat dr. Cătălin Petrencic, medic de familie.

Chiar și colegii acestuia spun că gestul său nu este normal, având în vedere faptul că toți pacienții trebuie să beneficieze de asistență medicală necondiționat.  „Am văzut ce a declarat colegul meu și pot spune că nu este corect. Bine, nici cu amendă nu este corect, dar cred că medicii de familie ar trebui să fie mult mai bine instruiți cu privire la cazurile de COVID-19 și, de ce nu, despre prevenție. De un an, de când avem pandemia, noi am învățat să ne descurcăm așa cum am putut, am văzut fiecare pacient în parte, iar la mine dezinfecția și protecția s-a făcut în limita posibilităților. Adică folosind masca, viziera, distanțarea fizică. Eu lucrez de un an și pot spune că nu este cazul să ne refuzăm pacienții. Nici cei care se vaccinează și nici pe cei care nu se vaccinează. Din lista mea de pacienți, doar 100 s-au arătat interesați, marea majoritate fiind persoane cu comorbidități”, a declarat dr.Elena Savin, medic de familie în Iași, potrivit stireadeiasi.ro.

La scurt timp după ce medicul de familie călărășean a făcut aceste declarații, acesta a motivat că a fost înțeles greșit. Faptul că am spus că-i scot de pe listă în context pandemic și al vaccinării se datorează faptului că eu, ca medic, cred în acest vaccin în urma unei profunde analize care se bazează pe argumente stiintifice”, a precizat dr. Cătălin Petrencic, medic de familie.

Recomandări

Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății. Premierul Florin Cîțu a discutat azi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *