joi , 22 octombrie 2020 2:34 pm
Iasi booked.net
-1°C

Permise de conducere false la Iași!

Percheziţii la Iaşi, în cazul permiselor de conducere false.

Peste 40 de percheziţii au avut loc, ieri, la persoane acuzate că obţineau permis de conducere fraudulos în străinătate, apoi mergeau să îl schimbe cu unul valid, românesc, aproape 50 de oameni au fost duşi la audieri, acţiunea de ieri fiind continuarea celei demarate încă din luna martie.

^

Poliţiştii şi procurorii au făcut ieri 41 de percheziţii în 19 judeţe şi în Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, formată din cetăţeni români şi străini, care ar fi facilitat obţinerea ilegală de permise de conducere româneşti, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorităţi din alte state. Oamenii legii pun în executare 48 de mandate de aducere în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi în municipiul Bucureşti.

Potrivit acestora, cei interesaţi de obţinerea unor permise de conducere ar fi pus la dispoziţia membrilor grupării datele de identificare personale, o fotografie şi un specimen de semnătură, care ar fi fost transmise în străinătate, pentru întocmirea permiselor. Ulterior, documentele realizate fraudulos ar fi fost expediate în România, iar cetăţenii români care intrau în posesia acestora s-ar fi prezentat la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de româneşti.

Suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis ar fi fost de aproximativ 3.000 de euro, aceasta reprezentând diferite comisioane percepute de cetăţenii români şi străini implicaţi.

Potrivit Poliţiei Române, până în prezent au fost identificaţi peste 100 de cetăţeni români, care fie ar fi obţinut permise româneşti, fie ar fi depus documentele la autorităţile competente pentru preschimbarea permiselor obţinute ilicit, o parte dintre aceştia fiind deja semnalaţi cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulaţiei rutiere.

Acţiunea este o continuare a activităţii din data de 8 iulie (dată la care au fost puse în executare 61 de mandate de percheziţie domiciliară şi 79 de mandate de aducere), ancheta fiind iniţiată, în luna martie 2020, în Ploieşti şi extinsă, ulterior, în mai multe judeţe ale ţării, printre care şi Iaşi şi în Bucureşti.

Procurorii DIICOT au trimis în judecată un număr de 52 de inculpaţi. Sursă: ziarulevenimentul.ro

 

 

 

 

reclama adnow

Recomandări

Percheziții de amploare la Iași! Peste cine au intrat mascații

În această dimineaţă, 22 septembrie 2020, au avut loc descinderi în forţa la Iaşi. Ofiţerii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *