luni , 21 iunie 2021 3:57 am
Iasi booked.net
-1°C

Permis de conducere fals, prezentat la controlul de frontieră de la Albița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un cetăţean moldovean care a prezentat la control un permis de conducere fals, întrucât cel obţinut legal îi fusese retras.

În data de 12 august a.c., în jurul orei 07.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei,  un cetățean din Republica Moldova F.T., în vârstă de 29 de ani, la volanul unui autoturism marca Toyota, înmatriculat în Franţa.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total. Totodată, la verificări s-a stabilit faptul că tânărul a obţinut legal dreptul de a conduce, dar are permisul de conducere retras  pentru o perioada de 36 de luni.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că trebuia să plece urgent în Franţa, fapt pentru care a apelat la o persoană pe care nu o cunoaşte, pentru a-i procura un alt permis de conducere, în schimbul sumei de 25 euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

Recomandări

Moldovean depistat cu hașișul în adidași, pe Aeroportul din Iași

Un bărbat  de 35 de ani a fost prin cu hașiș în adidași, pe aeroportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *