marți , 14 iulie 2020 6:45 pm
Iasi booked.net
-1°C

Pericol de infectare la Pașcani! Dejecțiile Spitalului Municipal ajung în curtea unui service auto (FOTO)

Dejecțiile refulate din canalizarea operată de ApaVital inundă curtea firmei de mai bine de 3 ani de zile, iar operatorul și Primăria municipiului nu au făcut nimic pentru a rezolva situația, potrivit cortidianului newspascani.com.

Acum, în plină criză sanitară, îngrijorarea celor care muncesc la această societate este mult mai mare, mai ales că respectiva canalizare, a Spitalului Municipal de Urgență, este preluată de conducta ce refulează în curtea societății, atunci când plouă mai intens.

Bogdan Sobaru, reprezentantul societății, a explicat că a sesizat toate instituțiile abilitate încă de când a aparut această problemă, adică imediat după finalizarea lucrărilor pe strada Gării. Din păcate pentru acesta și pentru societatea pe care o reprezintă, nimeni nu a făcut nimic pentru a rezolva situația, potrivit sursei citate.

Problema a apărut o dată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Gării. Am făcut numeroase adrese către ApaVital, Primărie, Prefectură, Garda de Mediu, iar cei care au răspuns au indicat drept responsabili de această problemă operatorul de apă canal si Primăria. La fiecare ploaie suntem inundați cu dejecții din canalizarea orașului, deoarece Primăria și ApaVital nu vor să desfunde o conductă, proprietate a orașului. De fiecare dată când plouă suntem nevoiți să asistăm la un spectacol sinistru:bagă racul, se fac că fac treabă și pleacă. Plouă iar, se inundă iar. Timp și resurse consumate degeaba.”, a atras atenția Bogdan Sobaru, administratorul unui service din acea zonă.

De partea cealaltă, ApaVital, prin Gheorghe Vlasie, reprezentantul companiei la Pașcani, a pus pe seama pășcănenilor și pe amplasamentul canalizării această problemă.  Cetățenii ar arunca deșeuri solide în canalizare, iar Primăria a construit porțiunea de canalizare pe o proprietate privată.

Având în vedere situația sesizată, vă informăm că în urma precipitațiilor căzute și preluate la rețeau de canalizare a apelor uzate din municipiul Pașcani, debitul de apă transportată prin intermediul conductelor de canalizare a crescut semnificativ. Din cauza obstacolelor de genul hainelor, cârpelor și a altor materiale textile, a resturilor alimentare solide, al peturilor și sacoșelor care sunt aruncate frecvent și în cantități mari în vasele de toaletă și-n căminele rețelei de canalizare, secțiunea de curgere a coonductelor este opturată și astfel este îngreunată semnificativ evacuarea apelor uzate. În cursul zilei de azi, conducata situată în zona pasarelei auto de pe strada Gării, din apropierea lacului Peștișorul, a refulat pe o proprietate privată. Cu privire la acest lucru, suntem nevoiți să subliniem că din păcate, deși legislația prevede, conductele de canalizare și aducțiune de apă să fie amplasate pe domeniul public, în acest caz conducta traversează o proprietate privată care a fost afectată de această situație neplăcută. Angajații ApaVital au luat legătura cu propietarul pentru îndepărtarea cu eficiență și promptitudine a apelor uzate.”, a spus Gheorghe Vlasie, reprezentantul ApaVital la Pașcani.

Afectați de această situație sunt și șoferii care trec pe sub pasarela auto, acolo unde apa plină de dejecții ajunge până în dreptul portierelor, iar pericolul de infectare devine real.

loading...

Recomandări

ApaVital modifică prețul la apă potabilă și tariful la serviciile de canalizare/epurare

Începând cu data de 1 august 2020, ApaVital va modifica prețul pentru apa potabilă produsă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *