duminică , 18 aprilie 2021 11:16 am
Iasi booked.net
-1°C

Percheziții de amploare la traficanții de țigări din Iași: 15 persoane aduse la audieri, 2 milioane de țigarete confiscate

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 16 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi constituirea unui grup infracțional organizat. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării aproape 2.000.000 de ţigarete, 85.000 de lei şi 10.000 de euro.

La data de 27 noiembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, într-un dosar de contrabandă cu ţigări şi constituirea unui grup infracțional organizat.

Persoanele vizate sunt cercetate sub aspectul săvârșirii, în perioada ianuarie – noiembrie 2018, a infracțiunilor de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare, desfacere şi vânzare de ţigări, care ar proveni din contrabandă, precum și pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași pentru audieri și luarea măsurilor legale. Patru persoane au fost reţinute pentru 24 ore. În cursul zilei de astăzi, vor fi prezentate instanței, cu propunerea luării față de acestea a unor măsuri preventive.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproape 1.952.000 de ţigarete, 85.000 de lei, 10.000 de euro, precum şi alte documente de interes în cadrul cercetărilor.

La acțiune au mai participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și jandarmi din Iași şi Bacău.

Recomandări

Percheziții în mai multe orașe din România

Acțiuni ample în 28 județe din România unde au fost făcute 218 percheziții într-un dosar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *