vineri , 16 aprilie 2021 1:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Pentru că toți suntem oameni! Gestul făcut de un polițist ieșean, răsplătit cu o îmbrățișare sinceră

Pentru că toți suntem oameni! Gestul făcut de un polițist ieșean, răsplătit cu o îmbrățișare sinceră. Polițistul a povestit totul pe Facebook.  

„O zi obișnuită, ca oricare alta. Eram de serviciu în Aeroportul Iași, iar afară căldură mare, mașini multe… ce să mai, o adevărată plăcere să fii de serviciu.

La un moment dat observ un conducător auto care ,,o comite”. Fără a sta prea mult pe gânduri, îl trag pe dreapta, mă prezint, solicit documentele și îi aduc la cunoștință abaterea săvârșită.

Când să plec la autoturismul de serviciu pentru a scrie procesul verbal, conducătorul mă roagă să nu îi dau amendă, pentru că își crește singur fetița de 5 ani, pe care mi-o și indică pe bancheta din spate. Mai spune că nu a avut nici măcar un leu să ia o bomboană la copil pe drum și îmi cere permisiunea să coboare din autoturism să fumeze o țigară.

Îi permit să coboare, apoi merg la autospecială, gândindu-mă, oare cum poate cineva să își satisfacă viciile, neglijându-și copilul…

Mă întorc din nou la șofer: ,,Domnule, cum ați putut să vă cumpărați țigări, dar copilului nu ați putut să îi cumpărați nimic? „

Fetița se afla lângă tatăl ei și nu știu dacă la cei 5 anișori ai săi a înțeles profunzimea celor spuse de mine, însă, după ce am rostit această întrebare, s-a desprins brusc de tatăl său și m-a cuprins în brațe… Nu pot să vă explic sentimentul trăit… Pot spune doar că mi-a rupt sufletul, mi-au dat lacrimile.

M-am controlat prin buzunare și nu aveam niciun leu, lucru care m-a făcut să mă întristez și mai tare.

Merg la autospecială și îi cer colegului meu 10 lei împrumut, pe care îi ofer mai apoi fetiței să își cumpere ce vrea. Fetița îmi mulțumește, iar tatăl rămăne fără cuvinte. Continui eu:

,,Pentru azi aveți AVERTISMENT domnule! Considerați că v-am amendat, iar de bănuți cumpărați ceva fetiței. Nu în ultimul rând, respectați legea pentru ca banii să rămână în casă! O zi bună să aveți!”

Tatăl a rămas contrariat, nu știa dacă să vină după mine sau nu… Îl aud după vreo 10 pași că îmi mulțumește.

Astăzi, cel puțin 3 oameni merg mulțumiți acasă: fetița, tatăl și eu.

Oameni buni, polițiștii nu sunt puși în stradă să vă facă rău… Sunt acolo pentru voi. Respectați-vă familia, prietenii, vecinii semenii și nu în ultimul rând legea.

FIȚI OAMENI !!!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook ‘Atenție Poliția Iași’.

Recomandări

Angajații IULIUS au plantat 3.500 de copaci pentru un viitor cu aer mai curat în județele Iași și Suceava

Ce poți face într-o zi însorită de sâmbătă? Să plantezi fapte bune! Așa au gândit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *