Pentru că și-a bătut joc! Constructorul autostrăzii Orăştie – Sibiu, obligat să restituie 83 milioane lei

Date:

Curtea de Apel Bucureşti a admis marţi, 16 octombrie, acţiunea în anulare formulată de juriştii CNAIR, obligând antreprenorul Salini Impregilo S.p.A să restituie companiei de stat suma de 83,15 milioane lei pentru problemele apărute la Lotul 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu.

„Precizăm că  în data de 23 martie 2017 Curtea Internaţională de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ – ICC Paris a pronunţat o sentinţă parţială arbitrală care a obligat CNAIR să plătescă suma de 83.158.980,82 lei antreprenorului Salini Impregilo S.p.A. cel care a construit lotul 3 al Autostrăzii Orăştie – Sibiu (km 43+855 – km 65+965)”, arată CNAIR într-un comunicat.

În urma acestei sentinţe, în data de 8 mai 2017, la CNAIR a fost înregistrată o adresă de înfiinţare a popririi bancare emisă în data de 5 mai 2017 de către un Birou de Executare Judecătoresc, informează Digi24.

Considerând că arbitrul s-a pronunţat formal asupra deciziilor CAD cu privire la aspecte de jurisdicţie, fiind prima fază de judecată a litigiului arbitral, fără să motiveze în fapt care au fost argumentele ce au dus la admiterea sumelor dispuse prin deciziile CAD, CNAIR, prin Direcţia Juridică, a depus în data de 10 mai 2017 la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti o contestaţie la executare prin care cerea anularea tuturor actelor de executare efectuate în acest dosar.

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie a fost deschis circulaţiei în anul 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Un an mai târziu au apărut probleme care au necesitat demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri. Atunci, contractul cu Salini Impregilo a fost reziliat , fiind reţinută garanţia de aproximativ 60 milioane lei.

În toamna anului trecut, pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie, sensul dinspre Sibiu au apărut iar fisuri, crăpături şi denivelări pe o lungime de 70 de metri.

Compania de Drumuri a instituit atunci restricţii de circulaţie, în contextul în care echipa de specialişti a constatat că sunt afectate banda de urgenţă şi banda întâi.

În acest contract a fost cercetat de către DNA inclusiv actualul director general al CNAIR, Narcis Neaga, care a scăpat însă de acuzațiile de abuz în serviciu în urma invocării unor excepții de constituționalitate. În derularea contractului, Narcis Neaga a luat mai multe decizii proaste care au dus la apariția gravelor probleme tehnice pe autostradă. Printre acestea decizia de reziliere a contractului cu firma de consultanță a autostrăzii, CONSITRANS, decizia de deschidere a traficului înainte de alegerile prezidențiale, deși autostrada nu era definitivată. Surse din proiect îl dau vinovat tot pe Narcis Neaga pentru refuzul de a aplica o soluție de tunel la autostradă în loc de debleu, fapt care a agravat apariția alunecărilor de teren în proiectul autostrăzii.

 

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...