sâmbătă , 15 mai 2021 11:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Pensionară din Italia, lăsată fără economiile de o viață de un escroc român

Un român, stabilit în Torino, a devenit expert în escrocarea bătrânilor. Ultima „lovitură” pe care a dat-o, se pare că i-a pus capac. El a convins o femeie, în vârstă de 79 de ani, să-i dea suma de 100.000 de euro în doar câteva luni.

Bărbatul își alegea cu atenție victimele, fiindcă viza mereu doar persoane cu același profil: vârstinici, fragili din punct de vedere emoțional, însă cu o situație materială bună.

Totul s-a întâmplat în cartierul Mirafiori, unde el și femeia de 79 de ani locuiau. El a reușit să îi câștige încrederea, prin invitații repetate la el acasă, unde îi povestea de familia sa. Ba chiar i-a prezentat-o și pe logodnica sa. Ulterior, bărbatul a început să îi spună pensionarei de toate „problemele financiare”, pe care le întâmpina. Constant, invoca o serie de decese din familie, dar nu ezita să menționeze și presupusele sume de bani pe care le cheltuia în urma acestor evenimente. Femeia l-a ajutat imediat, fără să stea pe gânduri.

Cu toate acestea, escrocul nu s-a oprit aici. A mințit-o pe bătrână că nu are bani de chirie, iar aceasta i-a oferit suma de care avea nevoie.

Fiind îngrijorată de situația bărbatului, pensionara l-a ajutat mereu cu sume de bani. Într-un final, aceasta și-a dat seama că este păcălită și a încetat să îi mai ofere tot ce îi cerea. În acest punct, escrocul a recurs la insulte și jigniri, ba chiar a amenințat-o cu bătaia, dacă nu-i mai dă bani. De la cuvinte la fapte nu este decât un pas, astfel că bătăile au început. Ulterior, a arecurs și la șantaj: escrocul a ameninţat-o că, dacă nu-i mai dă bani, le va face rău nepoților săi.

Din fericire, escrocheria a fost descoperită de fiicele femeii.  După ce bătrâna le cerea bani de mâncare, fiindcă rămăsese fără economiile de-o viață, acestea i-au verificat contul și au văzut că cei 100.000 de euro lipsesc.

A fost sesizată poliția iar escrocul a fost deferit justiţiei. A urmat un proces la finele căruia bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și două luni. Românul a avut însă grijă să dispară înainte de pronunţare.

Prins de poliţie în ajun de Sărbători
Norocul i-a surâs escrocului până marţi: o patrulă a secției de poliție Mirafiori, care îl căuta de zile întregi, s-a deplasat în zona pe care condamnatul obișnuia să o frecventeze în trecut, potrivit bzi.ro.

Polițiștii au primit informații de la vecini că bărbatul este în oraș pentru a se întâlni cu rudele în vederea sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou.

Polițiștii l-au într-un apartament de la etajul șapte al Corso Orbassano. El a fost încătuşat şi dus la penitenciar.

Recomandări

Pacienți din București transferați la ATI la Iași

O bătrână de 74 de ani a fost transferată ieri cu elicopterul SMURD de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *