joi , 27 februarie 2020 6:55 am
Iasi booked.net
-1°C

Pensiile speciale și conflictele de interese speciale, în viziunea unui conferențiar de la FEAA

Este vorba despre Andrei Neştian, profesor de management la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universității “Al. I. Cuza” Iaşi.

Iată ce a postat acesta pe pagina personală de Facebook!

PENSIILE SPECIALE ȘI CONFLICTELE DE INTERESE SPECIALE

Așa cum în societate este un curent care consideră pe bună dreptate că pensiile speciale sunt forme de inechitate socială, la fel consider că este un ”conflict de interese special” dreptul Parlamentului de a vota orice fel de lege avand ca subiect :
– pensiile parlamentarilor
– pensiile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene
– pensiile funcționarilor publici parlamentari

Prin ”conflict de interese special” vreau sa zic, metaforic, că este tot o formă de privilegiu acceptat ieri, dar care nu mai poate fi tolerat în societatea actuală. Cum se poate ca un parlamentar să aibă voie să își voteze pensia specială? Cum se poate ca un parlamentar să aibă voie să voteze pensii speciale pentru toți membrii ”de vază” din teritoriu ai partidului care l-a împins pe liste? Cum se poate ca un parlamentar să aibă voie să voteze pensiile ”servanților” parlamentului, funcționarii publici parlamentari?

Nu în ultimul rând, zilele următoare vom vedea plenar frumusețea altui conflict de interese special! Vom vedea cum votează Curtea Constituțională cu privire la eliminarea propriilor pensii speciale! Sic!!!!

Recomandări

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a UAIC susține antreprenoriatul în rândul liceenilor din Iași alăturându-se proiectului iXperiment

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *