vineri , 16 aprilie 2021 10:48 am
Iasi booked.net
-1°C

Pelerinii care au protestat în fața Mitropoliei vor fi amendați

Jandarmeria a monitorizat in ultimele zile mitingurile organizate pe pietonal. Exista imagini din toate serile, iar persoanele care  nu au respecatat măsurile de protecție vor fi identificate și sancționate.

Se trage linie după cele 3 zile de protest în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Sute de persoane și-au manifestat nemulțumirea că nu sunt lăsați să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Au cântat în cor, au avut lumânări aprinse în mâini, icoane și pancarte cu mesaje pentru autorități .In cea de-a treia seară au adus flori și au citit paraclisul Sf.Parascheva . S-au manifestat pașnic, însă nu au respectat distanțarea sociala și iar măști de protecție nu au avut . In sarcina Jandarmeriei revine sarcina de identificare a participanților din serile de vineri, sâmbătă și duminică .

Intr-adevar in ultima perioada au fost mai multe proteste in fata Catedralei Mitropolitane din Iasi lucru de care noi am luat act. In toata perioada am fixat foto si video la activitatile care s-au desfasurat in fata noastra, suntem in plin proces de analiza a imaginilor si in functie de rezultatul verificarilor, vom identifica persoanele si vom face in asa fel incat vor raspunde pentru faptele lor, potrivit lui Alexandru Mormenchi – purtator de cuvânt Jandarmeria Bacău.

Pe de altă parte, reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei afirmă că înțeleg durerea pelerinilor din afara municipiului Iasi. Însă, Biserica nu își asumă participarea credincioșilor și preoților la protest .

Exista din cate vad si din cate se mai anunta acea presiune a celor care nu au bulletin de Iasi si vor veni si zilele urmatoare in zona. Noi nu avem de-a face cu aceste manifestatii in sensul ca nu le organizam. Impartasim toata durerea lor, toata supararea lor care este pe buna dreptate insa aceste multimi de credinciosi nu sunt in responsabilitatea noastra, declară Constantin Sturzu – purtător de cuvânt Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Credinciosii care au domiciliul sau reședința în municipiul Iași au reușit să se așeze la coada. Toți au purtat măști de protecție și s-au dezinfectat din loc in loc .

“Nu inteleg de ce acest Guvern nu sponsorizeaza fabrica Antibiotice care apartine de stat, sa faca acest vaccin sau medicament ce lipseste Romaniei. Domnilor de la Guvern, treziti-va ca vom muri cu totii, inclusive voi. Normal ca-mi este frica, eu am o boala, trebuie sa ma protejez obligatoriu si daca fac acest virus nu mai traiesc”, spune o ieșeancă.

Politia locala patrulează pe bulevardul Stefan cel Mare și atenționează persoanele sa poarte măști. Cei care  nu folosesc masca de protecție în spatii publice aglomerate riscă să fie amendați. Contravenția maxima este de 2500 lei.

Recomandări

Angajații IULIUS au plantat 3.500 de copaci pentru un viitor cu aer mai curat în județele Iași și Suceava

Ce poți face într-o zi însorită de sâmbătă? Să plantezi fapte bune! Așa au gândit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *