miercuri , 20 februarie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Pe urmele premierului Dăncilă! Oficialii din Primăria Iași au pus un steag greșit pe masă, la întâlnirea cu ambasadorul britanic Paul Brummell

Steagul a fost pus chiar pe biroul ambasadorului, în timpul unei întâlniri care a avut loc la Iaşi.

 

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, s-a întâlnit cu primarul din Iaşi, Mihai Chirica, prilej cu care pe biroul diplomatului a fost aşezat un steag al Regatului Unit din care lipsesc liniile roşii diagonale. Această variantă a steagului a fost folosită între 1606 şi 1801, când au fost introduse liniile diagonale roşii ce reprezintă Regatul Irlandei, arată Știrile Pro TV.

Brummell a mers la Iaşi în cadrul Campaniei de diplomaţie publică Britain In Romania, în cursul căreia au loc evenimente în fiecare oraş care a găzduit vreodată o reprezentanţă diplomatică britanică.

O situație similară a avut loc recent, la Constanța, la o întâlnire dintre premierul Viorica Dăncilă și omologul său din Estonia, organizatorii arborând greșit steagul eston. Șeful guvernului din țara baltică a îndreptat situația, aranjând singur drapelul țării sale, spre rușinea gazdelor.

Ce spune Primăria Iași

„Primăria Municipiului Iași dorește să facă o precizare importantă pentru informarea corectă a publicului.

În cadrul știrii este emisă afirmația falsă că „municipalitatea a pus pe masă, în faţa diplomatului, un steag britanic care nu mai este în uz din 1801”. În fapt, întrevederea respectivă a fost organizată de către și la Instituția Prefectului – Județul Iași, care, ca atare, este în întregime responsabilă și de „gafa” la care materialul jurnalistic face referire.

Conducerea municipalității ieșene a avut și are o colaborare onestă cu Excelența Sa Paul Brummell și cu Ambasada Marii Britanii în România și nu dorește ca o astfel de reflectare distorsionată a faptelor să afecteze portofoliul și calitatea relațiilor internaționale ale Municipiului Iași”, se arată într-o precizare a Primăriei Iași.

Recomandări

Imagini înfiorătoare cu tânărul bătut și umilit de iubită. Poliţiștii l-au găsit într-o stare de nedescris

Au apărut primele imagini cu bărbatul de 23 de ani umilit, bătut cu ciocanul și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *