miercuri , 1 decembrie 2021 1:22 am
Iasi booked.net
-1°C

„Pe aripile vântului”, pe primul loc în topul vânzărilor Amazon după ce HBO Max l-a retras

Lungmetrajul „Pe aripile vântului/ Gone With the Wind” s-a clasat pe primul loc în topul Amazon al celor mai bine vândute filme şi programe de televiziune, la o zi după ce platforma HBO Max a WarnerMedia a retras temporar filmul din cauza „descrierilor rasiste”.

Reamintim că pelicula premiată cu opt Oscaruri a fost retrasă în plină mişcare de protest contra rasismului şi a violenţelor Poliţiei care vizează persoanele de culoare în Statele Unite.

Amazon îşi realizează clasamentul pe baza datelor de vânzări. Site-ul oferă ediţia aniversară „Gone With the Wind”, dublu DVD, pornind de la 29,55 de dolari, iar de pe Amazon Video poate fi închiriat pentru 3,99 dolari ori cumpărat pentru 9,99 de dolari.

Pe platforma iTunes a Apple, în SUA, filmul se clasa miercuri pe locul al cincilea, după „The Hunt”, „Birds of Prey”, „Bad Boys for Life” şi „The Invisible Man”.

Lungmetrajul regizat de Victor Fleming, premiat cu opt Oscaruri, a fost retras marţi de pe serviciul de streaming HBO Max, temporar. WarnerMedia a anunţat că plănuieşte să îl readucă pe platformă împreună cu o discuţie despre contextul istoric şi o „denunţare” a stereotipurilor rasiste care apar în film.

„«Gone With The Wind» este un produs al timpului lui şi descrie unele dintre prejudecăţile etnice şi rasiale care erau, din păcate, obişnuite în societatea americană”, a declarat un purtător de cuvânt al HBO Max. „Aceste descrieri rasiste erau greşite atunci şi sunt greşite acum, şi am crezut că să menţinem acest titlu fără o explicaţie şi o denunţare ale acelor descrieri ar fi iresponsabil”.

Filmul îi are în distribuţie pe Vivienne Leigh, Clark Gable, Hattie McDaniel şi Olivia de Havilland. McDaniel a fost prima actriţă de culoare care a câştigat un trofeu al Academiei americane de film.

Adaptat după romanul omonim din 1936 scris de Margaret Mitchell, el este descris pe site-ul Amazon ca „o epopee clasică a sudului american”, a cărei acţiune este plasată în timpul Războiului Civil şi a perioadei de reconstrucţie.

The American Film Institute a clasat „Gone With the Wind” pe locul al patrulea între cele mai bune filme americane din toate timpurile, după „Citizen Kane”, „Casablanca” şi „The Godfather”.

Recomandări

O rețea de socializare a dat în judecată Amazon

Parler pare a fi, din ce in ce mai mult, o alternativă la Facebook, Twitter …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *