Pavilionul vizită de la Penitenciarul Iași va fi modernizat

Date:

Au fost scoase la licitație lucrările de modernizare si supraetajare a pavilionului vizita din cadrul Penitenciarului Iași. Se dorește ca măsurile luate de administrația penitenciarului pentru acordarea drepturilor la vizită persoanelor custodiate să fie conforme cu standardele minime de detenție.

Păstrarea legăturilor cu mediul de suport reprezintă una din principalele componente ale procesului de reintegrare socială, care trebuie să fie inițiat încă de la data primirii persoanelor private de libertate în penitenciar. Partea de infrastructură va asigura acordarea dreptului la vizită în conformitate cu standardele impuse de legislația în vigoare.

De asemenea, se vor crea condiții conforme cu cerințele de sănătate și securitate în muncă pentru polițiștii de penitenciare implicați în procesul de acordare a dreptului la vizită persoanelor custodiate, precum și celor care efectuează controlul de specialitate și antiterorist în postul de control situat la intrarea în sectorul de deținere.

Imobilul, construit în anul 1984, are o suprafață construită de 423,03 mp, conform documentației cadastrale, cu regim de înălțime parter. Structura de rezistență este realizată pe pereți portanți de zidărie de cărămidă simplă fără sâmburi de beton armat, existând risc seismic ridicat, fiind încadrat în clasa II de risc seismic, conform expertizei tehnice întocmită în anul 2008 și actualizată în anul 2017.

Pavilionul nu a suferit intervenții majore la construcții și instalații sau reparații capitale, realizându-se doar lucrări de reparații curente și întreținere. Imobilul nu are subsol tehnic, iar instalațiile prezintă un grad ridicat de uzură, fiind greu accesibile pentru intervenții și remedierea avariilor tot mai frecvente. Valoarea estimată fără TVA a achiziției: 2.833.888,72 lei fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor: 12 luni de la data emiterii Ordinului de Începere al Lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...