marți , 18 mai 2021 5:50 pm
Iasi booked.net
-1°C

Patru amenzi pentru lucrările de demolare a Morii 1 Mai

În urma unor sesizări primite de la ieșeni privind nerespectarea normelor de poluare, Primăria Municipiului Iași a dispus Poliției Locale să facă o serie de controale în zona Moara de Foc, Canta – Păcurari, pe platforma fostei fabrici de pâine Compan SA. SC Stef Invest SRL a făcut acolo lucrări de demolare a unei clădiri vechi în vederea construirii unui supermarket.

După verificări, Poliția Locală a constatat faptul că firma menționată nu a respectat condițiile asumate în planul de prevenire și reducere a poluării pe șantier, provocând degajări mari de praf. Ca atare, polițiștii locali au aplicat patru sancțiuni contravenționale de câte 2.500 de lei, conform Hotărârii Consiliului Local Iași nr. 321 / 2017 privind aprobarea Regulamentului privind respectarea condiţiilor de protecţia mediului în timpul executării lucrărilor de construcţii în Municipiul Iaşi, în zilele în care s-au făcut lucrări de demolare, respectiv 29 iulie, 30 iulie, 3 şi 4 august 2020.

Cuantumul de 2.500 de lei, corespunzătoare amenzilor date în baza Hotărârii Consiliului Local menționate, este cea maximă prevăzută de legislația în vigoare.

Recomandări

Sala Polivalentă „Regia Maria”, în atenția autorităților centrale

Primăria Municipiului Iași a mai făcut un pas pentru realizarea proiectului Sălii Polivalente „Regina Maria”. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *