duminică , 20 iunie 2021 11:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Patriarhul Daniel: Nimeni nu poate intra în post fără iertare

Patriarhul Daniel a explicat în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai că „Nimeni nu poate intra în post, ca luptă duhovnicească pentru curăţirea de păcate şi de luminare a sufletului, fără iertare”.

„Prin iertarea altora se cultivă smerenia şi libertatea interioară a omului dornic de-a trăi în iubirea milostivă a lui Dumnezeu”, a spus Preafericirea Sa în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședințea Patriarhală.

Patriarhul a menţionat ce implică iertarea aproapelui: o răstignire a propriului egoism. De asemenea, prin iertarea greşelilor aproapelui se recunoaşte că persoana respectivă nu trebuie catalogată după faptele mai puţin plăcute dintr-un anumit moment, întrucât acea persoană „poate face şi mult bine”.

Potrivit Evangheliei de duminică, relaţia omului cu Dumnezeu se află în legătură cu relaţia omului cu semenii lui, scrie basilica.ro.

„Omul nu se poate apropia de Dumnezeu nesocotind pe aproapele său”, a spus Patriarhul care a precizat că oamenii iartă greşelile semenilor lor pentru a fi în pace şi comuniune cu ei, dar şi pentru „a ne asemăna cu Dumnezeu Cel Milostiv şi Iertător”.

 

 

Recomandări

Postul de manager al unui spital din Iași a fost scos la concurs

Postul de manager al Spitalului de Copii “Sf. Maria” a fost scos la concurs, iar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *