joi , 27 ianuarie 2022 8:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Patriarhia ROMÂNĂ, despre certificatul VERDE: ”Am solicitat să nu fie obligatoriu”

Patriarhia Română a transmis, vineri seară, că a solicitat autorităţile să nu introducă obligativitatea prezentării certificatului verde pentru participarea la slujbele religioase, întrucât prezenţa fizică a credincioşilor în lăcaşurile de cult ”răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală”. Instituţia precizează că respectă normele sanitare de protecţie când organizează evenimente.

”După cum, în data de 12 noiembrie 2021, Patriarhia Română a solicitat Camerei Deputaţilor să nu introducă obligativitatea certificatului digital UE privind Covid-19 pentru clerici sau credincioşi ca o condiţie pentru a participa fizic la slujbele religioase, şi astăzi Patriarhia Română adresează autorităţilor competente aceeaşi solicitare”, a transmis, vineri, Patriarhia Română, citată de basilica.ro.

Principalul motiv invocat de Patriarhia Română este că participarea la slujbe răspunde unei nevoie spirituale esenţiale.

”Aşa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetăţenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor, tot astfel participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet. Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte”, a transmis Patriarhia Română.

Instituţia menţionează, de asemenea, că ”prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea şi depresia”, iar ”participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării şi a solidarităţii, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării”.

Recomandări

VIDEO: Nouă centre de evaluare Covid 19 la Iași

La nivelul județului nostru sunt în momentul de față 9 centre de evaluare Covid 19. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *