luni , 23 noiembrie 2020 5:56 pm
Iasi booked.net
-1°C

Parlamentarii ieșeni iau mită!

DNA a anunțat ieri că a cerut ridicarea imunității pentru un deputat acuzat de trafic de influență și luare de mită în perioada în care era ministru. Este vorba despre peste 2,6 milioane de lei. Procurorii îl acuză pe Nicolae Bănicioiu că, în perioada 2012-2014, când era ministru al Tineretului și Sportului, ar fi cerut și primit 1,2 milioane de lei de la doi oameni de afaceri pentru că l-ar fi influențat pe ministrul Sănătății de atunci, liberalul Eugen Nicolăescu, pentru a numi ca manageri de spitale anumite persoane. În plus, fostul ministru ar mai fi primit o mită, spun procurorii anticorupție, de 2,6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătății, în perioada 2014 – 2015. Numirile persoanelor preferate de oamenii de afaceri aveau legătură cu alocarea de sume de bani către respectivele spitale cu care firmele celor doi aveau deja contracte.

Dosarul este unul amplu, cu 180 de volume care trebuie analizate de parlamentar. Cât este deputat, Nicolae Bănicioiu are imunitate, colegii săi parlamentari trebuiind să încuviințeze urmărirea penală cerută de DNA.

^

Nicolae Bănicioiu a condus Ministerul Sănătății în timpul Guvernului Ponta din perioada 5 martie 2014-4 noiembrie 2015, când a demisionat premierul V. Ponta după tragedia din clubul Colectiv. Anterior a fost ministrul Tineretului și Sportului, din decembrie 2012 până în martie 2014. Bănicioiu este în prezent prim-vicepreședinte al PRO România, condus de Victor Ponta. El a demisionat din PSD  și s-a înscris în partidul înființat de Ponta în mai 2018. Sursă:ziarulevenimentul,ro

 

 

reclama adnow

Recomandări

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, a fost condamnat astăzi definitiv  la 5 ani de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *