Părinţi şi preoţi, despre educaţia sexuală în şcoli: „Cursuri predate de medici, nu de profesori de sport“

Date:

Educaţia sexuală în şcoli rămâne un subiect tabu, atât pentru reprezentanţii Bisericii, cât şi pentru unii părinţi, ambele categorii considerând că este un atentat asupra inocenţei elevilor.

Legea 45/3 aprilie 2020, care modifică şi completează Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, prevede obligativitatea organizării în şcoli, cel puţin semestrial, a unor programe pentru viaţă şi sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii. Legislaţia privind educaţia sexuală în şcoli a fost modificată în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, după ce un amendament susţinut de parlamentari PSD şi PNL a fost introdus într-un proiect de lege privind drepturile copiilor. Aceştia vor ca materia să nu se mai numească educaţie sexuală, ci sanitară, iar predarea să fie făcută doar cu acordul părinţilor, potrivit adevarul.ro.

Un preot şi părintele unui copil de şcoală au prezentat punctele lor de vedere despre introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli.   Părinte: „Sexualitatea este un subiect greu“ Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, spune că subiectul privind educaţia sexuală la şcoală este un subiect greu şi că de mai mult timp asistă la un ping-pong între părinţii care vor ca aceste ore să facă parte din programa şcolară şi alţii care sunt împotrivă.

„Este clar că avem nevoie de educaţie sexuală, dar depinde de vârsta la care se implementează. Inclusiv anul trecut a fost un proiect cu acest subiect care a la comisia de învăţământ şi am atras atenţia: nu sunt de acord cu denumirea de «educaţie sexuală», pentru că această sintagmă va induce o stare de panică la nivel naţional, ci putem folosi expresiile «educaţie pentru sănătate», «educaţie pentru viaţă», care să cuprindă şi module specifice predate de specialişti, nu de profesoara de sport sau cea de limba şi literatura română, ci de medici şi psihologi“, spune Iulian Cristache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

280 de amenzi și 22 de permise de conducere reținute duminică de polițiștii ieșeni

Poliţiştii ieşeni au intervenit duminică la peste 100 de...

Turcia cere ajutorul NATO după cutremure: cel puțin 1.300 de oameni au murit

Turcia a cerut oficial luni ajutorul NATO după cutremurele...

Proiectul de reabilitare a Spitalului de Pediatrie, realizat în proporție de peste 96%

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a efectuat, astăzi,...

Avertizare ANM: un val de frig va cuprinde România în următoarele zile

Interval de valabilitate: 5 - 10 februarie Fenomene vizate: val...