vineri , 14 august 2020 11:20 pm
Iasi booked.net
-1°C

Părintele Calistrat a găsit remediul pentru coronavirus: O gură de ţuiculiţă!

Deși crede în existența coronavirusului, părintele Calistat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni, are propriile sale remedii băbești pentru a ține infecția departe.

Recunoscut pentru textele sale nonconformiste de pe rețelele de socializare, preotul Calistrat Chifan din Iași își îndeamnă credincioșii să se protejeze de coronavirus așa cum știu ei mai bine, respectând măsurile impuse de autorități, dar și venind constant la biserică, informează newsmaker.ro.

„Noi ne protejăm cu mască, dar dacă virusul este de ordinul nanometrilor, deci nu se vede cu ochiul liber, e o particulă minusculă care circulă şi care este împrăştiată prin respiraţie, prin strănut, prin curentul de vânt. Întrebarea este: dacă ochiul este umed, ea nu s-ar putea lipi de ochi? Dacă ia contact cu urechea nu tot poate să intre? Deci când este să te întâlneşti cu virusul sau ai cartea lui de vizită, îl găseşti. Dacă nu este să ne întâlneşti, nu este să te întâlneşti”, spune preotul Calistrat.
Îndemnul părintelui Calistrat

Astfel, potrivit clericului, ingredientele care țin virusul deoparte sunt sarea, aghiasma, anafora și țuica. Părintele combină aceste ingrediente iar până acum nu a avut nici o problemă de sănătate, nici cu virusul Covid-19, dar nici cu vreo altă boală contagioasă.

„Sunt şi eu precaut, dar am altă părere despre problema bolii. Am văzut foarte mulţi oameni care au intrat într-o panică nebună. Efectiv au devenit isterici. Nu vin la biserică, nu se împărtăşesc, nu se spovedesc, nu au curajul să iasă din casă. Pe toate băbuţele mele le-am învăţat nişte măsuri de igienă foarte simple: în fiecare dimineaţă, prânz şi seară, să facă gargară cu apă caldă cu sare, ca să se cureţe zona bucală, pentru că sarea e cel mai bun dezinfectant bătrânesc de când e pământul. După aceea, o gură de ţuicuţă după ce ai luat aghiasmă şi anaforă, pentru că alcoolul este un bun dezinfectant. După aceea, mai avem o pastilă foarte simplă, decaseptul cu albastru de metil”, a adăugat părintele Calistrat.

Recomandări

Grecia a extins restricţiile de călătorie pentru români, până la 31 august

Autorităţile din Grecia au extins interdicţia de călătorie şi restricţiile pentru mai multe ţări, printre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *