joi , 24 iunie 2021 2:26 pm
Iasi booked.net
-1°C

Părerea unui sociolog despre alegerile locale 2020 – Trendul, în favoarea USR PLUS şi în defavoarea PSD

Sociologul Barbu Mateescu a afirmat că alegerile locale de duminică pun în evidenţă faptul că nu avem o imagine unitară a scenei politice din România, care se mişcă, trendul fiind în favoarea USR PLUS şi în defavoarea PSD.

„Vorbim de un peisaj foarte complex. În Transilvania scena politică este conturată. Deja devine evidentă o competiţie foarte puternică între USR PLUS şi PNL, care deja s-a soldat cu înfrângerea unor primari PNL în funcţie. În Moldova vorbim despre o altă dualitate, un conflict foarte puternic între PSD şi PNL. Se confirmă faptul că PSD nu mai are aceeaşi dominaţie asupra Moldovei pe care o avea altădată, deşi, acum, la locale, a obţinut câteva victorii importante. Jocul, disputa există acolo”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Barbu Mateescu.

Sociologul consideră că „avem şi surprize parţiale, în sensul că în Muntenia, exceptând Bucureştiul care e un caz aparte, au fost nişte surprize neplăcute pentru PSD, în teorie partidul care domina zona”.

În opinia lui Mateescu, în acest scrutin nu au avut drept de vot „cei care la europarlamentare sau la prezidenţiale votează pe liste suplimentare, deci nu au avut drept de vot studenţii din afara Bucureştiului, oamenii la început de carieră, care sunt chiriaşi, care nu au încă proprietate în Capitală, care nu pot să-şi ia un credit să aibă locuinţă în Bucureşti”.

Recomandări

Un bărbat în cârje a făcut un gest demn de urmat

Astăzi, la sediul Postului de Poliţie Transporturi Iaşi s-a prezentat un bărbat, din comuna Vlădeni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *