duminică , 26 septembrie 2021 1:20 pm
Iasi booked.net
-1°C

Părerea Ministrului Educației despre valul 4 al pandemiei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învățământ.

El a declarat că prezența fizică la cursuri este necesară pentru a stopa pierderile pe plan educațional, social și comportamental pentru elevi, studenți și cadre didactice.

Pierderile au fost mari şi foarte mari. După cum cred că vă amintiţi, din prima zi a mandatului meu de ministru, am declarat ca obiectiv întoarcerea la şcoală cu prezenţă fizică. Am făcut pas cu pas tot ce s-a putut face în raport cu evoluția epidemiologică. Deci, în mod evident, sunt susţinătorul prezenţei fizice în şcoli, fără să neg avantajele pe care această perioadă le-a avut din perspectiva îmbunătățirii abilităţilor digitale ale profesorilor, elevilor, studenţilor, dar prezenţa fizică este necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educațional, ci și în plan social, comportamental pentru elevi, studenți și cadre didactice”, a declarat Sorin Cîmpeanu duminică.

Ministrul a declarat că este „optimist” referitor la un val patru al pandemiei de COVID-19 în România.

Recomandări

EXPLOZIE de cazuri de COVID -19 la IAȘI! 395 în ultimele 24 de ore

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 25 septembrie 2021, pe teritoriul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *