Parcurile și aleile din Iași vor fi înfrumusețate cu flori multicolore în valoare de 160.000 de euro

Date:

Pe data de 15 aprilie 2021 începe prima etapă de plantare a florilor în municipiul Iași. Angajații de la Servicii Publice Iași vor planta în spațiile special amenajate din întreg orașul peste 200.000 de flori. Plantările se vor face pe o suprafață de peste 11.000 de metri pătrați din municipiu. Lalelele, zambilele sau petuniile sunt doar câteva dintre miile de flori care vor colora municipiul Iași.

Vom începe acum, în primăvară, prima plantare de flori anuale, arbori și arbuști, în toate cartierele și parcurile din municipiul Iași. Pentru cimitire sunt destinate peste 30.000 de flori și 400 de arbori și arbuști. Peste 200.000 de lalele urmează să înflorească, iar după ce acestea se ofilesc vor fi plantate în locul lor 650.000 de flori bianuale. Pentru perioada primăvară – toamnă am pregătit peste 20.000 de plante perene, 3.000 de trandafiri, 529.000 de flori anuale, care se plantează o dată pe an și 240.000 de flori bienale, de exemplu panseluțele. Suprafața totală de plantare este de 11.358 de metri pătrați”, a declarat Laurențiu Ivan, directorul general de la Servicii Publice, potrivit bzi.ro.

Pentru a putea fi plantate, florile trebuie să ajungă la maturitate și să fie ferite de temperaturile scăzute. Luna aprilie este potrivită pentru plantare, iar în luna mai va urma etapa de plantare a florilor bienale. De-a lungul unui an sunt 4 tranșe de plantare și se consumă peste 1 milion de arbuști, arbori și flori. Toate florile sunt plantate și crescute în sera de la Servicii Publice. Sera din zona CUG a fost extinsă recent. Noua seră va fi dotată cu cele mai performante echipamente.

Vechea seră avea o suprafață de 3.000 de metri pătrați, iar în prezent a ajuns la o suprafață de 4.100 de metri pătrați. Sera va găzdui pe parcursul iernii arbuști și material săditor, iar în perioada plantărilor, flori. Costul investiției a fost de 50.000 de euro. Sera este acoperită cu o folie specială, dar cele mai costisitoare au fost sistemele de irigare prin imersie, de ultimă generație. În seră sunt 11 angajați care se ocupă zilnic de fiecare plantă în parte. În luna martie 2021, sera a găzduit peste 20.000 de plante și flori care au fost scoase la vânzare pe 1 și 8 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria IAȘI va organiza acţiunea cultural-caritabilă ”Copii de nota 10”

Cu ocazia începerii noului an școlar, Primăria Municipiului Iaşi,...

Radu BOTEZ, fost VICEPRIMAR al IAȘULUI, noul director ECOPIAȚA

Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director interimar...

Romeo VATRĂ, director pe 4 ani la Aeroportul IAȘI! A dat concurs

Este vorba despre Romeo Vatră, desemnat în funcția de...