joi , 16 iulie 2020 7:08 pm
Iasi booked.net
-1°C

Parcare publică supraterană etajată pe strada Mușatini

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Iași, din data de 24 mai, aleșii au dezbătut și aprobat un proiect de hotărâre privind concesionării prin licitație a terenului proprietate publică a Municipiului Iași, în suprafață de 2.475 mp, situat în strada Mușatini nr.57, în vederea amenajării unei parcări publice supraterane etajate.

Suprafața de teren este situată în cartierul Alexandru cel Bun, cu acces din strada Mușatini nr.57, în imediata vecinătate a Centrului Medical de Familie și va avea o parcare supraterană cu regim de înălțime D+P+3E.
În ședința CL de vineri, 28 iunie, aleșii locali vor vota un nou proiect de hotărâre, de această dată privind nominalizarea membrilor unei comisii de licitație pentru concesionarea terenului respectiv.

Demararea procedurilor de concesionare pentru două amplasamente: din strada Mușatini și în față la UMF, a fost aprobată într-o ședință anterioară de CL.

“Parcela propusă spre concesionare este liberă de construcții, în prezent fiind utilizată drept parcare de reședință, având o capacitate de 60 de locuri. Prin realizarea parcării supraterane, va crește numărul locurilor de parcare, respectiv la minimum 200 de locuri. Potrivit conținutul proiectului de hotărâre, redevența valorică a concesiunii va fi stabilită în urma licitației și va fi achitată în lei, la cursul BNR în ziua plății.
Valoarea minimă pe care trebuie să o ofere participanții la licitație este de 31.000 de euro/an”, precizează reprezentanții Primăriei Iași.

Durata concesionării va fi de 25 de ani și poate fi prelungită pentru o perioadă reprezentând jumătate din perioada inițială, prin simplul acord de voință al părților.

Vineri, 28 iunie, de la ora 10.00 va avea loc ședința de plen a Consiliului Local Iași. Ordinea de zi poate fi consultată aici: https://bit.ly/2IYiUni

loading...

Recomandări

Adolescentă dispărută în Iași

Poliţiştii din Iaşi caută o minoră care a plecat de la domiciliu şi nu a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *