miercuri , 25 noiembrie 2020 10:45 am
Iasi booked.net
-1°C

Papa Francisc a sărutat picioarele liderilor din Sudanul de Sud, în semn de pace

Papa Francisc a făcut un gest fără precedent la Vatican, pentru mijlocirea păcii în Sudanul de Sud, măcinat de un război civil care a făcut 400.000 victime. A sărutat picioarele liderilor, în genunchi și a implorat pacea.

^

Vouă, celor trei, care ați semnat acordul de pace, vă cer ca un frate să rămâneți în pace. Vă cer aceasta cu toată inima. Să mergem înainte. Vor fi multe probleme, dar nu vă înspăimântați. Mergeți înainte, rezolvați problemele. Ați început un proces (o cale), să se termine cu bine. Vor fi lupte între voi dar să fie în cadrul acestui proces, în fața poporului însă să vă strângeți mâinile. În acest fel din simpli cetățeni veți deveni părinți ai națiunii. Permiteți-mi sa vă cer asta cu inima, cu sentimentele mele cele mai profunde.”

Președintele Salva Kiir și rivalul său, fostul lider rebel Riek Machar, au fost implicați într-un război civil care a izbucnit în 2013 și în urma căruia au murit 400.000 de persoane.

În 2018, însă, ei au semnat un tratat de pace, prin care au pus capăt ciocnirilor violente dintre cele două tabere, scrie BBC News.

reclama adnow

Recomandări

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamţ și a transmis un mesaj de compasiune

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamţ. La sfârşitul predicii „Angelus”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *