vineri , 5 martie 2021 3:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Panică într-un centru comercial din Iași!

Scandal cât casa, într-un centru comercial din Iași! Doi indivizi au intrat înarmați și au făcut show în magazin, când li s-a cerut să poarte masca de protecție. Polițiștii au fost chemați la fața locului, iar cei doi au fost încătușați pe loc. În plus, suspecții s-au ales și cu amenzi pentru nerespectarea legislației privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Panică într-un centru comercial din Iași! Doi indivizi au intrat înarmați și au făcut scandal când li s-a atras atenția că nu poartă mască de protecție! Într-un final, cei doi tineri au fost încătușați de către oamenii legii!
Astfel, în urmă cu două zile, agenții din cadrul Secției III de Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi tineri au un comportament agresiv verbal față de angajații unui magazin dintr-un centru comercial din municipiul Iași. Oamenii legii au constatat că indivizii au tulburat, totodată, ordinea și liniștea publică. Întreg scandalul a izbucnit pe motiv că cei doi au fost atenționați că nu poartă mască de protecție.

Cei doi indivizi au fost identificați ca fiind doi tineri, de 22, respectiv 27 de ani, ambii din municipiul Iași.

În urma controlului corporal, asupra tânărului de 27 de ani au fost găsite un cuțit și un tub cu spray iritant-lacrimogen. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Pe baza probatoriului administrat în cauză, cei doi tineri au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. Aceștia vor fi prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, au declarat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Conform acestora, cei doi tineri au fost amendați, conform Legii nr. 55/2020, pentru nepurtarea măștii de protecție.

De altfel, mulți dintre ieșeni refuză să poarte măști de protecție împotriva virusului COVID-19.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 220 de polițiști și polițiști locali și au fost verificate 82 de societăți comerciale și 23 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 2.500 de persoane.
În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor, au fost date 54 de amenzi, dintre care 49 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (nepurtarea măștii de protecție) și 5 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea sau libera circulație”, au adăugat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Conform acestora, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Pașcani, a fost amendat, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat mască de protecție în timp ce se afla în spațiul public.

De asemenea, un bărbat de 62 de ani, din comuna Ceplenița, a fost amendat, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat mască de protecție în timp ce se afla într-un magazin din localitate”, au încheiat polițiștii ieșeni.

Recomandări

În centrul orașului Iași va fi întreruptă apa și căldura

Veolia Energie Iași (VEI) semnalează efectuarea unor lucrări la rețeaua de termoficare azi, 03.03.2021, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *