Până la 50.000€ finanțare pentru IMM-urile din zona creativ-culturală prin proiectul european FRIEND CCI

Date:

Proiectul FRIEND CCI, inițiativă emblematică în susținerea inovației și colaborării în sectorul creativ-cultural, anunță cu entuziasm deschiderea celui de-al doilea apel de finanțare pentru IMM-urile din România. Cu un buget total impresionant de 538.000€, disponibil pentru 5 țări, FRIEND CCI își reînnoiește angajamentul de a impulsiona proiecte inovative și transformaționale.

Oferind finanțări cuprinse între 20.000 și 50.000 euro per proiect, FRIEND CCI deschide calea către noi oportunități de creștere și expansiune pentru IMM-uri. Proiectele cu bugete mai mari vor fi co-finanțate de consorțiul de firme, ceea ce încurajează parteneriatele strânse și co-investiția.

Despre FRIEND CCI

FRIEND CCI reprezintă o inițiativă europeană care vizează să stimuleze creativitatea și inovația în rândul IMM-urilor din sectorul cultural și creativ. Proiectul își propune să faciliteze adaptarea acestor industrii la schimbările tehnologice și ecologice rapide, oferind o platformă unică pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte transformatoare.

Criterii de eligibilitate detaliate

Pentru a fi eligibile, consorțiile de IMM-uri trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Să fie formate din minim 2 și maxim 5 firme, din care cel puțin o firmă are cod CAEN eligibil conform Anexei B și una cu cod CAEN dintr-un alt sector (care nu se regăsește printre cele eligibile).
  • Liderul consorțiului de firme trebuie să fie din Spania, Italia, România, Franța sau Germania. Firme din alte state pot aplica, doar în calitate de parteneri în consorțiu, nu ca lideri.
  • Fiecare proiect trebuie să aibă un termen de implementare de exact 12 luni.
  • Proiectul trebuie să includă activități obligatorii de calificare și recalificare a personalului, precum și activități de internaționalizare.
  • Cel puțin 20% din bugetul de finanțare trebuie să fie alocat IMM-urilor din sectorul creativ-cultural.
  • Proiectele trebuie să implice cel puțin o activitate oferită de un furnizor de servicii extern (clustere sau furnizori specializați în tranziția ecologică/digitală și internaționalizare).

Procesul de aplicare și termenul Limită

Informațiile detaliate despre procesul de aplicare sunt disponibile aici. Apelanții sunt încurajați să consulte ghidul de aplicare și documentele relevante pentru a asigura conformitatea cu toate cerințele. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 14 Ianuarie 2024.

Rezultatele Primului apel de finanțare FRIEND CCI

Primul apel de finanțare FRIEND CCI a fost un veritabil succes, cu 11 proiecte finanțate, implicând 29 de firme diverse din 9 țări diferite. Aceste cifre reflectă nu doar interesul crescut din partea comunității de afaceri, ci și impactul semnificativ al programului asupra ecosistemului creativ-cultural. Aceste proiecte demonstrează că inovația și colaborarea intersectorială sunt cheia succesului în această eră.

Pentru detalii și informații despre finanțare, puteți lua cu reprezentanții FRIEND CCI în România:  Open Hub Creative Cluster la email projects@openhub.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Prognoză ANM: meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturi mai mari decât media, de Crăciun și normale...

Perspective de colaborare cu Aeroportul din Chișinău

O delegație a Aeroportului Iași, condusă de Directorul General...

Jandarmeriţa prinsă cu droguri în poşetă s-a întors la muncă

Femeia jandarm care a fost prinsă cu droguri în...