vineri , 23 februarie 2018
Iasi booked.net
-1°C

Pământul va trece printr-un nor de praf lăsat de un asteroid activ

În ziua de 13 spre 14 decembrie 2017, Pământul va trece printr-o zonă în care se află cantități mari de praf lăsate de asteroidul activ 3200 Phaethon. La contactul cu atmosfera, particulele de praf vor aprinde gazul atmosferic, lăsând dâre luminoase pe cer: stele căzătoare, anunță Observatorul astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

 

Stelele căzătoare pot  fi observate cu ochiul liber începând din 4 decembrie, dar cele mai multe se vor vedea în noaptea de maxim:  13 spre 14 decembrie.

 

Majoritatea stelelor cazătoare din perioada 4-17 decembrie par a veni din constelaţia Gemini (Gemenii), de aceea au primit numele de „Geminide”.

 

Meteorii Geminide  sunt mai lenți decât alți meteori și foarte luminoși. O particulă de praf din acest curent întră în atmosferă cu o viteză de 35 km/s. Leonidele (vizibile în noiembrie) au o viteză de 71 km/s iar Perseidele (vizibile în august) 59 km/s.

 

Sursa  Geminidelor este asteroidul 3200 Phaethon. Un studiu din 2009 arată că Phaethon este o „cometă solidă”, care în preajma apropierii de Soare eliberează praf.

 

(Sursa: realitatea.net)

Recomandări

Am intrat în Anul Câinelui de Pământ! Provocări, ghinioane, dezastre naturale, dar și noroc la bursă, prevăzute de Maeștrii Feng Shui

A fost sărbătoare mare în China, unde oamenii au marcat – prin sunete de clopot, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *